fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

3ήμερη εκδρομή 28η Οκτωβρίου στα Χανιά!

3ήμερο 28ης Οκτωβρίου.
Από€160
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

9136

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

Περιγραφή Εκδρομής
Εκτύπωση Προγράμματος

 

Αναλυτικά το ταξίδι μας.

Ημέρα 1η Ηράκλειο-Γεωργιούπολη-Ι.Μ. Τζαγκαρόλων-Θέρισο-Χανιά

Ξεκινώντας το πρωί, θα έχουμε την πρώτη μας στάση για το καφεδάκι μας στη Γεωργιούπολη, μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, κτισμένη μέσα σε μια καταπράσινη πεδιάδα, γεμάτη ποτάμια και πηγές. Στην έξοδο του Αλμυρού ποταμού, λίγο μετά την πλατεία, μπορεί κάποιος να δει το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες. Ωστόσο το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο μεγάλος μόλος που ξεκινάει από το λιμάνι και καταλήγει σε ένα μικρό πλάτωμα, όπου είναι κτισμένο το υπέροχο κάτασπρο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που από μακριά φαίνεται σαν να επιπλέει μέσα στη θάλασσα. Μετά θα συνεχίσουμε για την περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων , με μια μικρή στάση στο Συμμαχικό νεκροταφείο της Σούδας – όπου είναι ενταφιασμένοι 1527 Ήρωες Σύμμαχοι στρατιωτικοί από Βρετανία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία κ.α. που βοήθησαν το νησί μας τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Θα συνεχίσουμε για την σημαντική ανδρική Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, ένα από τα πλουσιότερα και ομορφότερα μοναστήρια της Κρήτης περίπου 15 χλμ από τα Χανιά, κτισμένο κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, στη θέση Τζομπόμυλος του ακρωτηρίου Μελέχα και στους πρόποδες των βουνών του Σταυρού. Η μονή κτίστηκε από τους Ενετούς άρχοντες Ιερεμία και Λαυρέντιο Τζαγκαρόλο κατά τον 17ο αιώνα. Στο μοναστήρι έχει διαμορφωθεί ένα μικρό μουσείο με διάφορες εικόνες, άμφια, χειρόγραφα και σκεύη. Ο επισκέπτης εδώ θα δει ένα απίθανα καλοδιατηρημένο και ολοζώντανο μοναστήρι που παράγει και εξάγει μοναδικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, ξύδι και σαπούνι από ελαιόλαδο. Θα περιηγηθούμε στους χώρους της Μονής, στο Μουσείο, και κατόπιν θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Θέρισο, από όπου ξεκίνησε η επανάσταση για την ένωση της Κρήτης. Εδώ μπορούμε να επισκεφτούμε (εφόσον είναι ανοικτά)το μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το στρατηγείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα και θα συνεχίσουμε για τα Χανιά, άφιξη στο ξενοδοχείο μας παραθαλάσσια στην περιοχή του Σταλού , Το βράδυ προαιρετική Βόλτα  στα Χανιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Χανιά-Μάλεμε-Βούβες-Μονής Γωνιάς-Χανιά

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Μάλεμε , ένα από τα πιο ιστορικά μέρη μας Ελλάδας, καθώς το αεροδρόμιο που βρίσκεται εδώ ήταν το σημείο προσγείωσης των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, κατά τη Μάχη μας Κρήτης το 1941. Οι Γερμανοί, που συνάντησαν ηρωική αντίσταση από τον ντόπιο πληθυσμό και μας συμμαχικές δυνάμεις, κατάφεραν τελικά να καταλάβουν το αεροδρόμιο έχοντας μας μας απώλειες. Η ηρωική στάση των Κρητικών, οι οποίοι μόνο με μαγκούρες, πέτρες και μαχαίρια, έφεραν τεράστιο πλήγμα μας πιο επίλεκτες μονάδες του Γερμανικού στρατού, μας αλεξιπτωτιστές του, ανάγκασε τον ίδιο τον Χίτλερ να υποκλιθεί στον πατριωτισμό μας. Στην περιοχή βρίσκεται και το Γερμανικό Νεκροταφείο. Οι 4500 Γερμανοί αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή μας είναι θαμμένοι σε αυτό. Έξω από το Μάλεμε, κοντά στη γέφυρα του Ταυρωνίτη Ποταμού, βρίσκεται μας το μνημείο των πεσόντων αεροπόρων μας RAF που σκοτώθηκαν στη μάχη. Θα συνεχίσουμε για το χωριό Βούβες Κισσάμου Χανίων, όπου θα θαυμάσουμε το αρχαιότερο καταγεγραμμένο ελαιόδεντρο στον κόσμο, ανακηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο μας φύσης. Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 3.000 και 5.000 χρόνων και παραμένει ζωντανό καρποφορώντας μέχρι σήμερα, με τον κορμό του να είναι σαν γλυπτό σμιλεμένο από τον χρόνο. Εκεί θα έχουμε και την ευκαιρία να επισκεφθούμε και το Μουσείο ελιάς όπου μπορούμε να θαυμάσουμε εργαλεία ελαιοκαλλιέργειας και επεξεργασίας του ξύλου, μέσα αποθήκευσης και μεταφοράς του ελαιόλαδου, μέσα περισυλλογής του καρπού μας ελιάς και εργαλεία μας έκθλιψης του και τον παραδοσιακό οικιακό εξοπλισμό. Επίσκεψη στο μοναστήρι Παναγίας Οδηγήτριας Γωνιάς. Η μονή είναι γνωστή κι ως Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς λόγω μας θέσης μας στο δυτικό άκρο του κόλπου των Χανίων που θυμίζει «γωνιά».  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο  (Περιλαμβανεται  στην τιμή),  διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Άπτερα-Γαβαλοχώρι-Σωματάς-Ηράκλειο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για να επισκεφτούμε (αναλόγως καιρού) την περιοχή της αρχαίας Απτέρας που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. σε μια πανοραμική θέση που ελέγχει τον κόλπο της Σούδας και γνώρισε την ακμή της στα Ελληνιστικά χρόνια. Εγκαταλείφθηκε τα Αραβικά χρόνια, όταν καταστράφηκε από τους πειρατές. Η πόλη είχε ως επίνεια της το Μαράθι και τις σημερινές Καλύβες. Θα δούμε αρχαία μνημεία καλοδιατηρημένα παρά το πέρασμα του χρόνου (θολωτές δεξαμενές, μεγάλο λαξευτό θέατρο, ναοί, δημόσια ρωμαϊκά λουτρά, κατοικίες, που άκμασαν μέχρι τον 4ο αι. μ. Χ) μια ολόκληρη πρωτεύουσα της τότε εποχής. Και λίγο παρακάτω το φρούριο Κουλές (ενημερωτικά υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες με γραφή Μπράιγ για άτομα με δυσκολίες όρασης). Από το σημείο αυτό μπορούμε να δούμε πανοραμικά το φρούριο Ιντζεδίν και τον κόλπο της Σούδας . Ακολούθως θα συνεχίσουμε στον Αποκόρωνα για επίσκεψη σε ένα από τα γραφικότερα χωριά του Νομού Χανίων με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων αλλά και με παραδόσεις και έθιμα που ζωντανεύουν από γενιά σε γενιά το Γαβαλοχώρι. Μέχρι να το επισκεφθεί κανείς, δεν πιστεύει πως σε ένα μικρό χωριό κρύβεται τόση ομορφιά. Αυτό που κάνει εντύπωση στον κάθε επισκέπτη είναι η γραφικότητα του σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά της επαρχίας Αποκόρωνα. Άλλωστε, είναι από τα λίγα στα οποία διασώζονται -ως εκ θαύματος-πολλά παλιά σπίτια, αντιπροσωπευτικά δείγματα της ντόπιας αρχιτεκτονικής. Πρώτη μας επίσκεψη στην εκκλησία-μονή Aγιοι Σέργιος και Βάκχος. Μετά το προσκύνημά μας θα συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα έχουμε μια σύντομη στάση στον γαβαλιανό καφενέ (προαιρετικά) για ένα καφεδάκι. Από εκεί θα ξεκινήσει και η γνωριμία μας με το χωριό ,θα κατευθυνθούμε στη γειτονιά Πλατανάκι με τα παλιά καφενεδάκια για να βρεθούμε σε λίγα λεπτά στο μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο Στεγάζεται σε κτίριο που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το προβιομηχανικό ελαιοτριβείο του 18ου αιώνα με τις δύο αψίδες, μετά από την περιήγησή μας στο όμορφο χωριό θα συνεχίσουμε για το φαγητό μας στο Σωματά , όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε! Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο μετά από ένα πολύ όμορφο 3ήμερο. 

Τιμή κατ' άτομο:

160€/άτομο δίκλινο/τρίκλινο (μονόκλινο +50€)

 

 

Ημερομηνίες αναχώρησης & επιστροφής

Αναχώρηση:  28/10/2022  από  Ηράκλειο

Επιστροφή:  30/10/2022  στο Ηράκλειο

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές και περιηγήσεις με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CRETA PALM 4*( Σταλός)
  • 2 Πρωινά Γεύματα και 1 Δείπνο στο Ξενοδοχείο μας σε μπουφέ.
  • Το γεύμα με τη διασκέδαση στον Σωματά στις 30/10
  • Συνοδός /Αρχηγός του γραφείου μας, καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. ΦΠΑ, Ατομικές αποδείξεις.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα προαιρετικό, ατομικά και προσωπικά έξοδα, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!