fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Παραμυθένιο ταξίδι 8 Ημέρες στο Αυτοκρατορικό Μαρόκο!

Τιμή
Από€995
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

5866

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

Περιγραφή Εκδρομής
Εκτύπωση Προγράμματος

Ένα μοναδικό πολυήμερο ταξίδι, που «βλέπει» το Μαρόκο απ’ άκρη σ’ άκρη με πολλές  σημαντικές εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές ή δεν υπάρχουν καθόλου. 8 παραμυθένιες Ημέρες στο Αυτοκρατορικό Μαρόκο! Αναχώρηση 21 Νοεμβρίου από Ηράκλειο και Αθήνα με Aegean Airlines

 

Αναλυτικά το ταξίδι μας.

Ημέρα 1η Τρίτη 21 Νοεμβρίου

Αναχώρηση από Ηράκλειο νωρίς το πρωί (06.35) με άφιξη στην Αθήνα και συνεχίζουμε στις 08.55 για τελικό προορισμό το Μαρόκο! Άφιξη στις 12.25 τοπική. Παραλαμβάνουμε τις αποσκευές μας και θα απολαύσουμε ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα, κερασμένο από το γραφείο μας Travel ID! Στο γεύμα θα γνωρίσουμε και τον ξεναγό μας, ο οποίος θα μας παρουσιάσει το πρόγραμμα.

Μετά το μεσημεριανό λίγος χρόνος για ανάπαυση στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα εξορμούμε στην έρημο του Agafay για να θαυμάσουμε ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα!

Δυνατότητα για τους τολμηρούς βόλτα με καμήλα.

Διαμονή στο Blue Sea Hotel ή Ayoub Hotel Μαρρακές με βραδινό φαγητό!

Ημέρα 2η Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Ξεκινάμε με καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε προς το εμβληματικό σύμβολο του Μαρρακές, τον κήπο Μενάρα. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα από τον Almohad Abd al-Mu’min και είναι γνωστός για τους υπέροχους ελαιώνες του, την πισίνα αντανάκλασης και ένα περίπτερο με εκπληκτική θέα. Η ηρεμία και η ομορφιά του Κήπου Menara Garden προσφέρουν ένα τέλειο σκηνικό για χαλάρωση και περισυλλογή.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα πραγματικό αριστούργημα μαροκινής αρχιτεκτονικής, το παλάτι Bahia ένα από τα πιο μαγευτικά και όμορφα παλάτια του Μαρρακές. Το παλάτι Bahia ή το «Παλάτι της Ομορφιάς» χτίστηκε ως δώρο για την αγαπημένη του σύζυγο με εντολή του Μεγάλου Βεζίρη του Σουλτάνου Μωάμεθ Δ’, Σίντι Μούσα. Χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και περιέχει 150 θαλάμους που το καθιστά ένα λαβύρινθο. Η διακόσμηση του αντανακλάει την πολυτέλεια και ομορφιά του αραβικού-ανδαλουσιανού στυλ που διαθέτει ψηφιδωτά και σκαλιστά , όμορφα παράθυρα με καφασωτά από ξύλο και κίονες διακοσμημένους με παραδοσιακά αραβουργήματα.

Ακόμη, θα επισκεφτούμε ένα υπέροχο μαυσωλείο της δυναστείας των Σααντί, χτισμένο στα τέλη του 16ου αιώνα. Αυτή η αριστοκρατική αίθουσα φιλοξενεί τους τάφους των 60 saadian, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του σουλτάνου Al-Mansur, της οικογένειας του και των διαδόχων του. Η ομορφιά της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης αυτών των τάφων είναι κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Θα κλείσουμε τη μέρα μας με την επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα, από τις πιο ξακουστές πλατείες ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου, που περιβάλλεται από καφέ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα (τα παραδοσιακά souks) χειροποίητων ειδών, όπου μπορείτε να βρείτε κάθε είδους προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Διαμονή στο Blue Sea Hotel ή Ayoub Hotel Μαρρακές με βραδινό φαγητό!

Ημέρα 3η Πέμπτη 23 Νοεμβρίου

Καφές και πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το Beni Melal. Εδώ θα δούμε από κοντά το διάσημο κάστρο Kasbah Ras el Ain! Συνεχίζουμε και επισκεπτόμαστε το Azrou & Ifran. Το Azrou, που σημαίνει «βράχος» είναι μία πόλη που περιβάλλεται από κυματιστούς λόφους γεμάτους από πευκοδάση και κέδρους, λιβάδια και αγριολούλουδα. Το Azrou είναι ένα μέρος με φυσική ομορφιά κατάλληλο για υπαίθριες δραστηριότητες.

Το Ifran είναι ένα πανέμορφο καλοκαιρινό τουριστικό θέρετρο, αλλά και ένα διάσημο χειμερινό αθλητικό κέντρο. Είναι μια από τις πιο επισκέψιμες πόλεις της χώρας. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο Meknes, check-in στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

Διαμονή στο Z Hotel Meknes με βραδινό φαγητό.

Ημέρα 4η Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα θαυμάσουμε το Μεκνές, μία από τις πιο αριστοκρατικές πόλεις του Μαρόκου, με τον Ισμαήλ ιμπν Σαρίφ να την αναγορεύει πρωτεύουσα του Μαρόκου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του (1672-1767). Θα επισκεφθούμε την πύλη Bab Al Mansour, η οποία βρίσκεται στη νότια πλευρά της Place el-Hedim (πλατεία el-Hedim) στην παλιά πόλη. Ήταν αρχικά η κύρια τελετουργική είσοδος στο Kasbah (βασιλική ακρόπολη)του σουλτάνου Moulay Isma’il, που χτίστηκε στα τέλη του 17ου και στις αρχές του 18ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μαυσωλείο του Moulay Ismail, ένα ιστορικό ισλαμικό ταφικό συγκρότημα στο Meknes. Περιέχει τοντάφο του σουλτάνου Moulay Isma’il, ο οποίος κυβέρνησε το Μαρόκο από το 1672 μέχρι τον θάνατό του το 1727 και βρίσκεται μέσα στο πρώην Kasbah (ακρόπολη). Είναι ένας σημαντικός ιστορικός και θρησκευτικός χώρος της πόλης.

Αναχώρηση για Φες, άφιξη το απόγευμα και check-in στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

Διαμονή στο Across Hotel & Spa Fes ή Menzeh Zalagh Hotel με βραδινό φαγητό!

Ημέρα 5η Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Μετά το πρωινό, ξεκινά η περιήγηση στην πόλη. Η Φες είναι η παλαιότερη από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου. Θα δούμε από κοντά το Πανεπιστήμιο του al-Qarawiyyinal επίσης γραμμένο Al-Karaouine ή Al Quaraouiyine. Ιδρύθηκε ως τζαμί από τη Fatima al-Fihri το 857–859 και στη συνέχεια έγινε ένα από τα κορυφαία πνευματικά και εκπαιδευτικά κέντρα της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής. Θα επισκεφθούμε επίσης το Al-Attarine Madrasa ή Medersa al-Attarine,κοντά στο τέμενος Al-Qarawiyyin. Συνεχίζοντας θα δούμε το Μαυσωλείο του Moulay Idriss που είναι ο σημαντικότερος τόπος προσκυνήματος του Μαρόκου και κατακλύζεται κάθε Αύγουστο κατά τη διάρκεια του ετήσιου moussem. Μικρή περιήγηση και διάλειμμα για μεσημεριανό στο κέντρο της πόλης και περίπατο στα παραδοσιακά souk για να αγοράσουμε αναμνηστικά ή για μια μικρή αναμνηστική φωτογράφιση.

Διαμονή στο Across Hotel & Spa Fes ή Menzeh Zalagh Hotel με βραδινό φαγητό!

 

Ημέρα 6η Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Ξεκινώντας με καλό πρωινό και καφεδάκι θα αφήσουμε την Φες σιγά-σιγά και θα συνεχίσουμε στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου. Το Βασιλικό παλάτι του Ραμπάτ είναι ένα αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφθούμε Τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος είναι η τεράστια πλατεία και οι επτά χρυσές πύλες, οι οποίες γίνονται εκτυφλωτικές όταν το φως του ήλιου πέφτει πάνω τους. Η αρχιτεκτονική τους είναι αξιοθαύμαστη, ενώ η μεγαλοπρέπεια και η επιβλητικότητά τους θα μας εντυπωσιάσουν. Θα επισκεφθούμε ακόμη τον πύργο Χασάν. Χτισμένο από τους Almohads, ο ημιτελής πύργος Hassan ήταν έργο του ηγεμόνα Yacoub al-Mansour και θα ήταν ο μιναρές για το μεγάλο του όραμα για ένα τζαμί σε αυτό το μέρος. Με το θάνατό του το 1150, εγκαταλείφθηκε η κατασκευή και αυτός ο πύργος ύψους45 μέτρων είναι ό,τι παραμένει από το αρχικό του σχέδιο. Όμορφα και περίπλοκα μοτίβα και σχέδια καλύπτουν την πρόσοψη του πύργου, δείχνοντας την πολυτέλεια αυτού που είχε στο μυαλό του ο αλ-Μανσούρ. Ο πύργος Hassan βρίσκεται δίπλα στην Μαυσωλείο του Μωάμεθ Β.

Συνεχίζοντας, θα δούμε από κοντά και το μαυσωλείο του Μωάμεθ Β, υπέροχα διακοσμημένο, με κεραμίδια που καλύπτουν τους τοίχους γύρω από τον μεγάλο μαρμάρινο τάφο. Είναι μια βιτρίνα του παραδοσιακού μαροκινή σχεδιασμού. Οι μη μουσουλμάνοι δεν μπορούν να εισέλθουν στο παρακείμενο τζαμί αλλά μπορούν να δουν από ψηλά τον θάλαμο των τάφων του μαυσωλείου, εφόσον είναι ντυμένοι με επιμέλεια (καλύπτονται οι ώμοι και τα γόνατα). Η περιήγησή μας θα τελειώσει με την συνοικία Kasbahτου Ραμπάτ. Ένας χώρος ιδανικός για περιπάτους και υπέροχα δρομάκια. Πριν αποχαιρετήσουμε το Ραμπάτ θα πάρουμε το μεσημεριανό μας στην πόλη.

Τελικός προορισμός αυτής της μέρας είναι η φημισμένη πόλη Καζαμπλάνκα, η μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, βρίσκεται στα δυτικά της χώρας και βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για μία μοντέρνα μεγαλούπολη, αδιαμφισβήτητου ρομαντισμού και περιπέτειας. Εκπληκτικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα και ορόσημο της πόλης, αποτελεί το Τέμενος του Χασάν του Β’, το οποίο βρίσκεται σε ένα ακρωτήρι με θέα στον Ατλαντικό ωκεανό και διαθέτει μιναρέ 210 μέτρων, που είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο.

Διαμονή στο Oum Palace Hotel ή New Hotel Casablanca με βραδινό φαγητό.

Ημέρα 7η Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Με ένα καλό πρωινό και καφεδάκι θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε την Καζαμπλάνκα λίγο ακόμη, δυνατότητα να φάμε μεσημεριανό και να κάνουμε περιήγηση μέσα στην αγορά για τα τελευταία ψώνια και φωτογραφίες. Περίπου στις 14.30 θα αναχωρήσουμε για το Μαρρακές, όπου θα απολαύσουμε μια παραδοσιακή Μαροκινή Βραδιά (τα ποτά δεν περιλαμβάνονται)

Διαμονή στο Blue Sea Hotel Μαρρακές με βραδινό φαγητό!

Ημέρα 8η Τρίτη 28 Νοεμβρίου

Θα πάρουμε ένα γερό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε προς το αεροδρόμιο για να κλείσει αυτό το υπέροχο ταξίδι με την επιστροφή μας στην Ελλάδα!

Τιμή κατ' άτομο:

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο  995€

Τιμή σε μονόκλινο  1245€

Παιδική τιμή έως 11 ετών σε τρίκλινο 845€

 

 

 

Ημερομηνίες αναχώρησης & επιστροφής

Αναχώρηση:  21/11/2023 από  Ηράκλειο

Επιστροφή:  28/12/2023  στο Ηράκλειο

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Αθήνα - Μαρακές – Αθήνα - Ηράκλειο με Aegean Airlines
  • 7 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4* όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις στις διάφορες περιοχές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με αγγλόφωνο ξεναγό. Ο συνοδός του γραφείου θα μεταφράζει όπου χρειάζεται.
  • Γεύμα σε εξαιρετικό εστιατόριο την ημέρα της άφιξης μας
  • Παραδοσιακή Μαροκινή βραδιά με γλέντι, μουσική και φαγητό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή έως 8kgανά επιβάτη

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου (+220€ ανά άτομο)
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Ποτά στην παραδοσιακή μαροκινή βραδιά
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια με κάλυψη Covid-19 (+15€ ανά άτομο)

Σημείωση:

  • Απαραίτητα για το ταξίδι διαβατήριο σε ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών
  • Η κράτηση επιβεβαιώνεται με προκαταβολή 250€ ανά άτομο
  • Ακύρωση της κράτησης είναι εφικτή μέχρι 29/09/2023 χωρίς καμία επιβάρυνση και με επιστροφή της προκαταβολής σας

Πτήσεις:

  • 21/11/2023 Ηράκλειο – Αθήνα – Μαρόκο 06:45 – 12:25
  • 28/11/2023 Μαρόκο – Αθήνα – Ηράκλειο 13:25 – 20:20

Ξενοδοχεία διαμονής:

  • Μαρακές: Blue Sea Hotel, Ayoub Hotel
  • Meknes: Z Hotel
  • Fes: Across Hotel & Spa, Menzeh Zalagh Hotel
  • Casablanca: Oum Palace Hotel, New Hotwel
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!