Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.
2810 327909
info@365-tours.gr
Μία αξέχαστη περιήγηση σε ξεχωριστά μέρη της Πελοποννήσου.
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου & αναχώρηση για Πειραιά το βράδυ με Μινωικές Γραμμές.
Άφιξη στο Λιμάνι Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν μας και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση στην Διώρυγα της Κορίνθου για το καφεδάκι μας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε να προσκυνήσουμε στη Θαυματουργή Μονή Παναγίας Μαλεβή, και να πάρουμε θαυματουργό Αγίασμα, μετάι θα επισκεφτούμε το κοντινό γραφικό χωριουδάκι Άγιος Πέτρος , με ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ ή γεύμα. Συνεχίζουμε την πορεία μας και φτάνουμε στο παραθαλάσσιο γραφικό Γύθειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Γύθειο πόλη-λιμάνι, χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την περιοχή. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε στην νότια άκρη της πόλης ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι, το οποίο ενώνεται με το Γύθειο, στο οποίο βρίσκεται και ο παραδοσιακός πύργος του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, οπλαρχηγού της Επανάστασης, σήμερα φιλοξενεί το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο με μανιάτικα εκθέματα. Κατά τον Όμηρο, σε αυτό το νησί έζησαν τον έρωτα τους ο Πάρης και η Ελένη πριν πάνε στην Τροία. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την για την Πούντα , όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν το καραβάκι για την εξωτική Ελαφόνησσο, γραφικό νησάκι, που θεωρείται το νησί των πειρατών και γοητεύει τους επισκέπτες με τις υπέροχες παραλίες και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά. Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας και γευματίσουμε προαιρετικά, σε κάποια από τις γραφικές ψαροταβέρνες. Επιστροφή στην Πούντα και από εκεί με το πούλμαν πάμε να επισκεφτούμε τη γραφική και μοναδική Μονεμβασιά. Ο βράχος της Μονεμβασιάς παρουσιάζει πολλές εξωτερικές ομοιότητες με τον βράχο του Γιβραλτάρ στην πύλη της Μεσογείου γι’ αυτό πολλοί την χαρακτηρίζουν ως μικρό Γιβραλτάρ ή Γιβραλτάρ της Ανατολής. Θα περάσουμε τη μοναδική είσοδο στο νησί πάνω από τη γέφυρα. Η βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, στέκει καρτερικά στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνικής γης, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Κάστρα και τείχη από τον 12ος αιώνα, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, Βυζαντινές εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, Ενετικά οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου. Από το κεντρικό εμπορικό καλντερίμι μέχρι τις επάλξεις του διπλού τοίχους συναντάμε λιθόστρωτα δρομάκια. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και μπορούμε να επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Στη συνέχεια αναχώρηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα σπήλαια Διρού στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου. Ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, αστραφτεροί κρύσταλλοι υπάρχουν σε κάθε γωνιά του δημιουργώντας ένα ασύγκριτο θέαμα. Το μεγαλύτερο μέρος του σπηλαίου καλύπτεται με θαλασσινό νερό. Έτσι, η ξενάγηση, (περίπου 45΄, γίνεται κυρίως με μικρές βάρκες). Προαιρετική επίσκεψη στο σπήλαιο (ατομικά έξοδα). Μετά το πέρας της επίσκεψης μας στα σπήλαια θα δούμε τη Βάθεια, ένα από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς και σίγουρα ο πιο φωτογραφημένος σε ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη. Ολόκληρος ο οικισμός πάντως αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, περίοδο κατά την οποία χτίστηκαν οι περισσότεροι πύργοι της Βάθειας. Οι πύργοι αυτοί είναι μοναδικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Τα γνωστά πλέον πυργόσπιτα, είναι διώροφα ή τριώροφα πέτρινα κτίσματα, σε άλλες περιοχές της Μάνης μπορεί να έχουν και περισσότερους ορόφους, τα οποία διαθέτουν πολύ μικρά και χαρακτηριστικά παράθυρα. Επόμενος σταθμός η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης και ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της ευρύτερης περιοχής, η Αερόπολη Είναι το ορόσημο της Μάνης καθώς από εδώ έπεσαν τα πρώτα βόλια και ξεκίνησε η Επανάσταση των Μανιατών της 17ης Μαρτίου 1821. Ελεύθερος χρόνος στην μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου οι ντόπιοι παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους και πουλάνε τοπικά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Γύθειο. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν με τις αποσκευές μας, με πρώτη στάση στην καστροπολιτεία του Μυστρά. Ο Μυστράς μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς & ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας, χτισμένος σε φυσικά οχυρή θέση, σε ένα λόφο του Ταϋγέτου. Έμπειρος τοπικός ξεναγός θα μας ξεναγήσει στην μαγική αυτή πολιτεία το τελευταίο κάστρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τη Σπάρτη, σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία, απλωμένη στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα, στην ίδια θέση όπου βρισκόταν η αρχαία Σπάρτη. Μπορούμε να θαυμάσουμε το άγαλμα του Λεωνίδα, τα νεοκλασικά κτίρια των παλαιών δικαστηρίων (1837), του Δημαρχείου, προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Συνεχίζουμε για το Λιμάνι του Πειραιά με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο καράβι.
Άφιξη στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί.
285€/άτομο σε 2κλινο ή 3κλινο (μονόκλινο + 65€)
Αναχώρηση: 06/09/2023 από Ηράκλειο.
Επιστροφή: 11/09/2023 στο Ηράκλειο.
