fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Μονοήμερη 15 Αύγουστου Ι.Μ. Αγίας Μονής Βιάννου-Τσούτσουρος!

Τιμή
Από€16
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

4578

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

 • Μονοήμερη Εκδρομή Ι.Μ. Αγίας Μονής Βιάννου-Τσούτσουρας
 • Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
 • Τιμή Κατ' άτομο 16 €
 • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
Η εκδρομή αναλυτικά
Εκτύπωση Προγράμματος

 

  Θα ξεκινήσουμε το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου, και λόγω της ημέρας θα πάμε στο μοναστήρι της Αγίας Μονής , σε ένα κατάφυτο τοπίο, αφιερωμένο στην Παναγία . Η Μονή υπήρξε έδρα της Επισκοπής Αρκαδίας ως το 1900 που μεταφέρθηκε στους Αγίους Δέκα κ μετονομάστηκε σε Μητρόπολη Γορτύνης κ Αρκαδίας. Το μοναστήρι λειτουργούσε ως ανδρική μονή και είναι αρκετά μικρό και πολύ παλαιό. Το καθολικό της Αγίας Μονής, με την επιβλητική θύρα του, είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου που εορτάζει στις 15 Αυγούστου, και φέρει εξωτερικά πολλά εφυαλωμένα πινάκια (στρογγυλά διακοσμητικά κεραμικά). Γύρω από το καθολικό υπάρχουν τα κελιά των μοναχών και διάφοροι βοηθητικοί χώροι. Μερικά από τα κτίσματα είναι νεότερα, ενώ τα παλιότερα βρίσκονται στα ψηλότερα επίπεδα της μονής. Οι σπουδαίες φορητές εικόνες του ζωγράφου Άγγελου (Δέηση στο τέμπλο του καθολικού, Μεταμόρφωση και Παναγία Ψυχοσώστρα) μαρτυρούν ότι η μονή ήταν ένα σημαντικό καθίδρυμα. θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία, και μετά θα πάμε στην ιστορική Βιάννο, γενέτειρα του συγγραφέα Ιωάννη Κονδυλάκη, και θα πιούμε το καφεδάκι μας στη δροσιά του αιωνόβιου πλατάνου, και όποιοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο (αν είναι ανοιχτό λόγω της ημέρας). Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Βιάννου στην Άνω Βιάννο ιδρύθηκε το 1996 στη γενέτειρα του συγγραφέα Ιωάννη Κονδυλάκη, στου οποίου το έργο αφιερώνεται κι ένα μέρος του μουσείου. Στο μουσείο εκτίθενται γεωργικά εργαλεία, σιδηρουργικά εργαλεία, εργαλεία του σαμαρά και του κουρέα, κεντητά υφάσματα, αργαλειός, νομίσματα, φωτογραφίες κι έγγραφα. Τέλος υπάρχουν όπλα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ιερατικά άμφια. Θα συνεχίσουμε μέσω μια υπέροχης διαδρομής για το παραθαλάσσιο Τσούτσουρα όπου θα απολαύσουμε τον ήλιο και τα ευεργετικά διάφανα και ιαματικά θαλασσινά νερά, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό εκεί στις παραθαλάσσιες ταβερνούλες (έξοδα ατομικά).
Ο Τσούτσουρος (από το ενετικό Zuzzuro) βρίσκεται στην έξοδο των επιβλητικών φαραγγιών του Μίντρη και του Τσούτσουρα. Είναι κτισμένος στην τοποθεσία που ήταν κτισμένη η αρχαία πόλη Ίνατος, η οποία ήταν επίνειο της Πριανσού. Η περιοχή είναι καλά οργανωμένη και ανεπτυγμένη και είναι ένας αγαπημένος προορισμός. Μπροστά από το χωριό υπάρχει το μικρό λιμάνι της περιοχής. Ανατολικά και δυτικά του λιμανιού σχηματίζονται δύο μεγάλοι υπήνεμοι κόλποι συνολικού μήκους 2 χλμ, με χοντρή άμμο και καθαρή θάλασσα. Η παραλία είναι κάπως οργανωμένη με ομπρέλες, αλλά και αρκετά αλμυρίκια. Το κολύμπι στον Τσούτσουρο θεωρείται ιαματικό και θεραπευτικό από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τους ντόπιους, αρκετοί γιατροί προτείνουν το κολύμπι στον Τσούτσουρα για όσους έχουν μυοσκελετικά και ορθοπεδικά προβλήματα.
Το απόγευμα ακολουθεί η επιστροφή μας στο Ηράκλειο , με ενδιάμεση στάση για καφεδάκι, γεμάτοι όμορφες εικόνες και μυρωδιές.

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Από  Ούλωφ Πάλμε  Ηράκλειο  (Google Map
(Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης) 

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

 • Μετακίνηση με σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο
 • Συνοδός του γραφείου μας,
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης,
 • ΦΠΑ. 

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

 • Φαγητό-Σνακ-Γεύματα και οτιδήποτε προαιρετικό.
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!