Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.
2810 327909
info@365-tours.gr
Σήμερα μέσα από μια ιδιαίτερη διαδρομή, θα περιπλανηθούμε στα θαλάσσια μονοπάτια των ψαράδων και των κουρσάρων της Δυτικής Κρήτης. Ξεκινάμε αρκετά πρωί από το Ηράκλειο για το Καστέλλι Κισσάμου, μια μικρή γραφική πόλη, στο ΒΔ άκρο της Κρήτης, 43 χλμ από τα Χανιά.
Aναχωρούμε από το λιμάνι Κισάμου (Καβονήσι) και ταξιδεύοντας για περίπου μία ώρα, στον ομώνυμο κόλπο θα θαυμάσετε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, που το συνθέτουν απότομα βράχια και πλαγιές, μια θάλασσα απέραντη γαλάζια και κρυφές αμμουδιές. Θα θαυμάσουμε επίσης μια μεγάλη σπηλιά, που εκτιμάται ότι ήταν αρχαίο ναυπηγείο (Ταρσανάς). Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, ίσως δούμε κάποια θαλάσσια χελώνα (Caretta caretta), ή κάποια Μεσογειακή φώκια (Monachus monachus. Τα δελφίνια της περιοχής πιθανόν και να μας εμφανιστούν στη βόλτα μας στη Γραμβούσα!
Το περίφημο κάστρο της Γραμβούσας, κτίστηκε από τους Ενετούς το 1579 . Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Η πανοραμική θέα, η επιβλητικότητα και ο θρύλος του κρυμμένου θησαυρού των πειρατών, μας προκαλούν να το επισκεφθούμε αν θέλουμε ,περπατώντας 20λ περίπου.
Συνέχεια έχει ο πολυ-φωτογραφημένος Μπάλος*, όμως όσα και αν διαβάσετε, όσες εντυπωσιακές φωτογραφίες κι αν δείτε για το Μπάλο τίποτα δεν συγκρίνεται με τη μοναδικό αίσθημα όταν είστε εκεί, και κολυμπήσετε στα ρηχά κρυστάλλινα, σμαραγδένια, γαλαζοπράσινα νερά, τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε αυτό που θα νιώσετε όταν φθάσετε εκεί και χαλαρώσετε στην εκπληκτική, απέραντη αμμουδιά με την ροζ απόχρωση από τα μυριάδες σπασμένα κογχύλια, όταν παρατηρήσετε την μοναδική φυσική ομορφιά του τοπίου!
Η Γραμβούσα και ο Μπάλος βιότοποι, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, είναι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΝΑΤURΑ 2000!
Αργά το απόγευμα, επιστρέφουμε στο Ηράκλειο μετά από μια Ιδιαίτερης καλοκαιρινή μέρα, σε εξωτικό προορισμό!
Περίπου 06:00 από Ούλωφ Πάλμε Ηράκλειο (Google Map)
(Θα ενημερωθείτε με προσωποποιημένο μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης)
Γεύματα – σνακ ποτά πάνω στο καράβι.
Προσοχή: Πληρωμή για τα Γεύματα ή σνακ στο πλοιάριο, γίνεται μόνο με Κάρτα, όχι μετρητά!
