fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Προσκύνημα Μονή Κουδουμά Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.

Τιμή
Από€25
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

5022

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

  • Μονοήμερη εκδρομή Μονή Κουδουμά.
  • Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
  • 25€ / άτομο
  • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
Η εκδρομή αναλυτικά

Ξεκινάμε νωρίς για τον Εκκλησιασμό στη μονή, που βρίσκεται, στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου. Από το Ηράκλειο απέχει 2-2,5 ώρες, μια διαδρομή 80 περίπου χιλιομέτρων, όπου τα τελευταία 24 χλμ είναι χωματόδρομος από το χωριό Στέρνες, ανηφορίζει στον Κόφινα και στη συνέχεια κατηφορίζει στη Μονή από τα 800 – 900 μ στο επίπεδο της4 θάλασσας. Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Παναγία & γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, Επίσης στις 10 Ιουλίου  τιμώνται οι Αγιοι Ευμένιος και Παρθένιος, οι μοναχοί που έκτισαν το μοναστήρι το 19ο αιώνα.

Η μονή το 1870 με τη σημερινή της μορφή,  από τους μοναχούς Παρθένιο και Ευμένιο Χαριτάκη στα ερείπια της παλαιάς μονής. Η μονή είχε ως τότε εγκαταλειφθεί, όπως κι όλες οι παραθαλάσσιες μονές της Κρήτης, λόγω των συχνών πειρατικών επιδρομών στα παράλια της Κρήτης. Στη Μονή Κουδουμά υπάρχει η εικόνα της Παναγίας του Κύκκου ή Παναγίας της Δεξιοκρατούσας, που βρέθηκε στο κονάκι του Αλή Πασά στα Ιωάννινα και την δώρισε στη μονή η Ελένη Σκανδαλάκη το 1957.

Επίσης, σε παρεκκλήσι, φυλάσσεται η εικόνα της Υπαπαντής, που έχει συνδεθεί με θαύμα του 1940

Από το 2018 έχει μεταφερθεί στη Μονή Κουδουμά το  Ιερό Λείψανου του Αγίου Κοσμά του Ερημίτη (του Αγίου της Βροχής) .Πρόκειται για τον άγιο που έζησε κατά τον 7ο αιώνα μ.Χ. και του οποίου τη μνήμη η εκκλησία της Κρήτης τιμά στις 2 του Σεπτέμβρη.

Ό Άγιος Κοσμάς που ασκήτεψε στα σπήλαια της νότιας Κρήτης εκοιμήθη στις 9 Σεπτεμβρίου του 658 μ.Χ. και ενταφιάστηκε στο Σπήλαιο κοντά στον Κουδουμά. Οι γειτονικοί κάτοικοι της ερημιάς μέσα στην οποία έζησε δημιούργησαν λατρεία γι’ αυτόν και επειδή ήταν δύσκολη η πρόσβαση στον τόπο του σπηλαίου του, μετέφεραν το σκήνωμά του σε πόλη, στολίζοντάς το με ιδιαίτερο τρόπο. Παρατήρησαν όμως ότι όσο χρονικό διάστημα περίπου για 3,5 χρόνια, το σώμα του Αγίου Κοσμά του Ερημίτη, βρισκόταν στην πόλη αυτή, μακριά από τον τόπο της άσκησής του, επικράτησαν ξηρασίες, χάθηκαν τεράστιες σοδειές σιτηρών και σταμάτησε να βρέχει. Την κατάσταση αυτή οι άνθρωποι την αιτιολόγησαν εξαιτίας της μεταφοράς του λειψάνου του ερημίτη στον κόσμο, γι’ αυτό και αποφάσισαν να επιστρέψουν το λείψανό του στο σπήλαιο της άσκησής του. Τότε σταμάτησε η ξηρασία, έπεσε άφθονη βροχή και η γη χόρτασε από νερό. Στο σπήλαιο αυτό το σώμα του Αγίου έμεινε μέσα σε ταφικό μνημείο, τιμώμενο από όλους με περισσή ευλάβεια.Το έτος 1058, Βενετσιάνοι έμποροι ήρθαν με πλοίο στα νότια παράλια της Κρήτης, πέρασαν τα δύσβατα μέρη που οδηγούσαν στον τόπο της σπηλιάς που ήταν θαμμένος ο Άγιος το 658, έκλεψαν το σώμα του και το μετέφεραν στη Βενετία, στο γνωστό Νησί του Αγίου Γεωργίου του Μείζονος. Το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου παρέμεινε στη Βενετία, στον παραπάνω αναφερόμενο Ναό, μέσα σε μία λάρνακα.

Το 2018 μετά από ενέργειες της Μονής τα λείψανα επέστρεψαν στον Τόπο του Αγίου στον Κουδουμά ύστερα  από 960 χρόνια περίπου.

Η μεταφορά γίνεται με πουλμάκια 8 θέσεων λόγω του δύσκολου δρόμου στα Αστερούσια.

Στην εκδρομή  περιλαμβάνεται γεύμα εκ μέρους της Μονής,  ενώ Υπάρχει χρόνος για μια δροσερή βουτιά στην παραλία του κουδουμά για όσους  ενδιαφέρονται.

Αναχώρηση περίπου 16:00 το απόγευμα από τη μονή με μια μικρή στάση ενδιάμεσα για καφέ, και επιστροφή στο Ηράκλειο.

 

Φωτογραφίες

Πληροφορίες Αναχώρησης :

(Θα ενημερωθείτε με προσωποποιημένο μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης) 

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

  • Η μεταφορά γίνεται με πουλμάκια 8 θέσεων λόγω του δύσκολου δρόμου στα Αστερούσια.
  • περιλαμβάνεται γεύμα εκ μέρους της Μονής.
  • Συνοδός του Γραφείου  μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

Γεύματα ποτά ή οτιδήποτε προεραιτικό.

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!