fbpx
elen
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές στην Κρήτη

Που θα πάω και τι θα κάνω στην Κρήτη;

Εκδρομές για Κολύμβηση, Ορειβασία, Πεζοπορία, Περπάτημα, Προσκύνημα, Φυσιολατρικές και ψυχαγωγικές εκδρομές που ετοιμάζει η ομάδα μας. 

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας

Μάρτιος 2023 Πρόγραμμα του γραφείου μας για τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.

Απογευματινή Εκδρομή
Οι ύμνοι που αναφέρονται στη Θεοτόκο ονομάζονται Θεοτόκια που ψάλλονται είτε μεμονωμένα είτε σε ιδιαίτερες ακολουθίες στις Θεομητορικές εορτές. Κυρίαρχη θέση απ΄ όλους τους ύμνους που γράφτηκαν για να τιμήσουν τη Θεοτόκο είναι ο Ακάθιστος Ύμνος που ψάλλεται στους ναούς την περίοδο της Σαρακοστής, ο οποίος και αναφέρεται στην ενσάρκωση του Ιησού Χριστού, τονίζοντας την απαρχή της σωτηρίας των ανθρώπων από του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κυριακή 2 Απριλίου 2023 –Γιορτή Πορτοκαλιού στο Φόδελε

Μονοήμερη Εκδρομή
Έρχεται η Γιορτή Πορτοκαλιού ! «Γιορτή γεμάτη γεύσεις, γλυκά και αρώματα, ρακί από πορτοκάλι, ανθόνερο και χρώματα», με αυτή την περιγραφή ποιος μπορεί να μην πάει στην Γιορτή αυτή, στο χωριό Φόδελε! Μια παράδοση αιώνων που κρατάει ζωντανή ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του Φόδελε, μιας περιοχής που έχει σήμα κατατεθέν το πορτοκάλι.

Κυριακή 2/4 Εκδρομή στα Χωριά της ΝΔ Ρίζας του Ψηλορείτη!Γέργερη- Νίβρυτος–Ζαρός–Μονή Βαρσαμονέρου-Καμάρες–Σχολή Ασωμάτων

Ημερήσια Εκδρομή
Ο Ψηλορείτης, ο πέτρινος γίγαντας της Κρήτης, σύνορο γης και ουρανού, διαφεντεύει με την άγρια ομορφιά του ολόκληρο το νησί. Ορεινά χωριά στην άκρη του γκρεμού, μοναδικά σπήλαια, εντυπωσιακοί καρστικοί σχηματισμοί, βαθύσκιωτα φαράγγια, μικρά οροπέδια και γυμνές αλπικές ζώνες συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό. Ελάτε μαζί μας για περιήγηση σε μερικά από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Κρήτης στις ρίζες του !

Κυριακή των Βαΐων- Μ. Θεογεννήτορος- Μοχός – Πλάκα Ελούντας -Αγ. Νικόλαος!

Ημερήσια Εκδρομή
Η Κυριακή των Βαΐων είναι μέρα μεγάλης Θρησκευτικής γιορτής. Είναι η μέρα που ο Ιησούς έφτασε θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα, μετα '' Βαίων και κλάδων'' και σε ανάμνηση του γεγονότος όλοι ο ναοί στολίζονται με φυτά που συμβολίζουν τη νίκη. Μάλιστα, είναι θρησκευτική παράδοση, ανάμεσα στη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, να είναι η μία από τις δύο μέρες που επιτρέπεται να σπάσει η νηστεία και οι πιστοί να φάνε ψάρι
3 ήμερο του Πάσχα στη Σητεία!

3ήμερη Πασχαλινή Εκδρομή στην Ανατολική Κρήτη! Ανάσταση στην Ιερά Μονή Τοπλού – Σητεία με Διαμονή στο πολυτελές Sitia beach resort & spa 5*

3 ημέρες
Το ελληνικό Πάσχα το λέμε και Πασχαλιά, αλλά πολύ ελληνόπρεπα το ονομάζουμε και Λαμπρή, που είναι το όνομα της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής που γιορτάζουμε σε όλα τα μέρη όπου υπάρχουν Έλληνες. Είναι όντως η πιο σπουδαία μας γιορτή με το όνομα η Ανάσταση του Χριστού ή απλώς Ανάσταση. Όλες τις προηγούμενες μέρες ακούγεται υπέροχα η ευχή «Καλή Ανάσταση» περιμένοντας το μεγάλο γεγονός. Όσοι λοιπόν αναζητάτε την ευκαιρία να αποδράσετε να ξεκουραστείτε για λίγες ημέρες, αλλα και να απολαύσετε ενα παραδοσιακό Πασχα, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήσετε!
Μονοήμερη του Αγ. Γεωργίου!

Κυριακή 23 Απριλίου Μονοήμερη την εορτή του Αγ. Γεωργίου Μονή Καρυδίου – Γαβαλοχώρι – Αργυρούπολη.

Ημερήσια Εκδρομή
Γιορτή του Αγ. Γεωργίου σήμερα και σε μία μονοήμερη του γραφείου μας, θα επισκεφτούμε για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό, στο Καρύδι ! Επειτα στο Γαβαλοχώρι Θα απολάυσουμε Γαβαλιανό Καφεδάκι, και το μεσημέρι στις υπέροχες πηγές της Αργυρούπολής!
Κυριακή Των Μυροφόρων!

Ημερήσια Εκδρομή Κυριακή 30 Απριλίου Εορτή των Μυροφόρων! Κρεμαστά – Ποτάμοι – Οροπέδιο – Κράσι.

Ημερήσια Εκδρομή
Η Κυριακή των Μυροφόρων !Τη δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα τιμώνται οι Μυροφόρες, οι ευσεβείς εκείνες γυναίκες, οι οποίες παρακολούθησαν τη διδασκαλία και τη δημόσια δράση του Ιησού Χριστού. Με χαρακτηριστική αφοσίωση, επιμελήθηκαν και άλειψαν με αρώματα το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του και αξιώθηκαν να πληροφορηθούν πρώτες από τον άγγελο την Ανάστασή Του. Αυτή την Κυριακή λοιπόν ακολουθήστε μας στην όμορφη ημερήσια που διοργανώνει το γραφείο μας για να τις τιμήσει!
Μονοήμερη Πρωτομαγιά!

Μονοήμερη την Πρωτομαγιά! Νεάπολη – Οροπέδιο Καθαρό -Κριτσά.

Ημερήσια Εκδρομή
Μια υπέροχη μονοήμερη εκδρομή την ημέρα της Πρωτομαγιάς στο Οροπέδιο Καθαρό, στο Ν. Λασιθίου! Θα απολαύσουμε τη φύση, και θα ''πιάσουμε το Μαη '' Οπως συνηθίζουμε να λέμε! Μεταξύ άλλων θα επισκευτούμε το ξεχωριστό Χωριό Κριτσά! Αυτό που κάνει την Κριτσά ξεχωριστή είναι η διατήρηση της παραδοσιακής ζωής που προσελκύει δεκάδες επισκέπτες. Τα γραφικά στενά σοκάκια, οι μοσχομυριστές αυλές, τα καταστήματα Κρητικών υφαντών, τα παραδοσιακά καφενεδάκια, οι λαογραφικές συλλογές και οι σπουδαίοι ναοί μπορούν άνετα να προσδώσουν στον οικισμό το χαρακτηρισμό ενός ανοικτού λαογραφικού και ιστορικού μουσείου.