fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές στην Κρήτη

Που θα πάω και τι θα κάνω στην Κρήτη;

Εκδρομές για Κολύμβηση, Ορειβασία, Πεζοπορία, Περπάτημα, Προσκύνημα, Φυσιολατρικές και ψυχαγωγικές εκδρομές που ετοιμάζει η ομάδα μας. 

Μονοήμερη εκδρομή Λίμνη Κουρνά-Αργυρούπολη-Creta Carob, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ημερήσια Εκδρομή
Γραφικά μέρη, εντυπωσιακά τοπία και πρωτοποριακές ανακαλύψεις που θα μοιραστούμε για ακόμη μία φορά μαζί! Λιμνη Κουρνά, Ναός 5 Παρθένων, Αργυρούπολη! Ενα χωριό εγεμάτο ίχνη αρχαίου αλλά και νεότερου πολιτισμού, όπου μέσα, αλλά και γύρω από αυτό, υπάρχουν ανασκαμμένα τμήματα της αρχαίας πόλης Λάππα , ρωμαϊκά κατάλοιπα, ενετικά κτίσματα με υπέροχα θυρώματα και βυζαντινές εκκλησίες. Η περιοχή είναι φημισμένη για τις πηγές της Αγίας Δύναμης, ένα κατάφυτο μέρος με νερά που κυλούν από κάθε σημείο.
Πεζοπορική εκδρομή

Πεζοπορική εκδρομή Κράσι – Χαμόπρινα Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ημερήσια Εκδρομή
Μια υπέροχη Πεζοπορία για να απολαύσουμε τις ομορφιές της Φύσης, στην περιοχή Χαμόπρινα, ένα πανέμορφο Πρινόδασος, που βρίσκεται 4 χλμ Νότια των Μαλίων, πάνω στον δρόμο που συνδέει τα Μάλια με το γραφικό Κράσι.

28η Οκτωβρίου εκδρομή στους Μέλαμπες Εορτασμός των 4 Μαρτύρων της Κρήτης.

Ημερήσια Εκδρομή
4 Μάρτυρες της Κρήτης!! Γεννήθηκαν και έζησαν στους Μέλαμπες Ρεθύμνου. Ο Γεώργιος, ο Αγγελής, ο Μανουήλ και ο Νικόλαος, νέοι με περίσσιο θάρρος και ακλόνητη πίστη μέχρι θυσίας, έζησαν τα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, αποκεφαλίστηκαν στο Ρέθυμνο 1824 και καταξιώθηκαν αμέσως ως Άγιοι στη συνείδηση των Χριστιανών.

Ημερήσια Μονή Βωσάκου-Μελιδόνι Ερπετάριο-Βιοτεχνία Μελιου-Ανώγεια Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Ημερήσια Εκδρομή
Άλλη μια ξεχωριστή εκδρομή για να αποχαιρετήσουμε τον μήνα Νοέμβριο με τις καλύτερες εντυπώσεις!! θα επισκευτούμε μερικά από πιο ενδιαφέροντα σημεία της επαρχίας Μυλοποτάμου, και των Ταλαίων ορέων.Τη Μονή βωσάκου , ενα από τα πιο όμορφα Ανδρικά μοναστήρια που λειτουργεί από τα ενετικά ακόμη χρόνια, Το Μελιδόνι το χωριό που ειναι γνωστό για το Μέλι του, για το Γεροντόσπηλιο και οχι μόνο, ενώ θα σκαρφαλώσουμε στην κορυφή Αρμί του Ψειλορίετη και στα Ιστορικά Ανώγεια!!
Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Ελεύθερνας!

Εκδρομή Αρκάδι-Ελεύθερνα-Μαργαρίτες (Μ.Γεδεών) -Πατσός Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Ημερήσια Εκδρομή
Η Εκκλησία του Αρκαδίου, στις 8 Νοεμβρίου, γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Για την Κρήτη ωστόσο η ημέρα αυτή είναι και κάτι παραπάνω, καθώς στις 8 Νοεμβρίου 1866 ξεκίνησε η επίθεση πολυάριθμου τουρκικού στρατού απέναντι σε 964 Κρητικούς που συγκεντρώθηκαν στη Μονή Αρκαδίου με την ελπίδα να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό με αποκορύφωμα το ιστορικό Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Ημερήσια Μονή Εξακουστής – Ιερό Ερμή & Αφροδίτης-Σύμη -Αμιρά Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Ημερήσια Εκδρομή
Μία ξεχωριστή εκδρομή στη Νοτιοανατολική Κρήτη, στην οποία θα απολαύσουμε ποικιλία τοπίων και συναισθημάτων!
Πεζοπορική

Ημερήσια Πεζοπορική εκδρομή Δάσος & Φαράγγι του Ρούβα – Ζαρός – Κυριακή 14/11/ 2021

Ημερήσια πεζοπορική Εκδρομή
Δάσος του Ρούβα! Αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα πρινοδάσους εθνικού ενδιαφέροντος που καταλαβάνει την εσωτερική κοιλάδα του Ψηλορείτη, που ορίζεται από τις κορυφές Αμπελάκια, Σαμάρι, Χαλαζοκεφάλα, Σκίνακα, Κουδούνι και Γυριστή.Οι πρίνοι που το α απαρτίζουν έχουν μεγάλη ηλικία, η διάμετρος του κορμού τους σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει το 1 μέτρο και το ύψος τους μπορεί να φθάσει τα 15 μέτρα. Φυτρώνουν τόσο πυκνά ώστε αποτελούν καθαρή βιοκοινωνία δάσους, με πολλά θαμνώδη είδη να συμπληρώνουν την βλάστηση.
Πεζοπορική εκδρομή.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου,Πεζοπορική εκδρομή στην Πλατιανή Λαγκάδα .

Ημερήσια πεζοπορική Εκδρομή
Μια υπέροχη Πεζοπορία για να απολαύσουμε τις ομορφιές της φθινοπωρινής Φύσης, στην Πλατιανή ή Πλαθιανή Λαγκάδα! Μέσα από το Χωριό Πλάτη, ένα από τα ιστορικότερα χωριά του οροπεδίου Λασιθίου καθώς το όνομα του το οφείλει στην τοποθεσία που είναι κτισμένο, όπου γίνεται πλάτεμα της συνεχιζόμενης λαγκάδας. Η περιοχή της Πλατιανής λαγκάδας εχει σημαδευτεί από το χρόνο αφού παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον ενώ η τοπική ιστορία της αλλά και του ομώνυμου χωριού, είναι εφάμιλλη με την εν γένει ιστορίας της Κρήτης!

Κυριακή 21 Νοεμβρίου, Εκκλησιασμός Μονή Θεογεννήτορος – Μοχός – Οροπέδιο Ψυχρό.

Ημερήσια Εκδρομή
Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου Βούβες- Μουσείο Ελιάς – Μονή Τιμ.Προδρόμου Κορακιών- Χανιά.

Ημερήσια Εκδρομή
Στο χωριό Άνω Βούβες Κισσάμου στα Χανιά, μπορεί να θαυμάσει κανείς το αρχαιότερο καταγεγραμμένο ελαιόδεντρο στον κόσμο, ανακηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο της φύσης, με την 603/17-2-1997 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης. Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι, η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 3.000 και 5.000 χρόνων και παραμένει ζωντανό καρποφορώντας μέχρι σήμερα.

2ήμερο Ομαλός-Χανιά-Λ.Κουρνά-Γαβαλοχώρι-Αγ.Γεώργιος Καρύδι! Σάββατο-Κυριακή 4-5/12.

Διήμερη Εκδρομή
Τι καλύτερο από ένα διήμερο στην κορυφή του Ομαλού στο ξεκίνημα του Δεκέμβρη! Μία ξεχωριστή εκδρομή για να υποδεχτούμε τον μήνα των Χριστουγέννων σε ένα τοπίο άκρως χειμερινό και εντυπωσιακό... Ελάτε μαζί μας για να απολάυσουμε τις ομορφιές της Κρήτης μας ακόμη και τον χειμώνα.