fbpx
elen
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές στην Κρήτη

Που θα πάω και τι θα κάνω στην Κρήτη;

Εκδρομές για Κολύμβηση, Ορειβασία, Πεζοπορία, Περπάτημα, Προσκύνημα, Φυσιολατρικές και ψυχαγωγικές εκδρομές που ετοιμάζει η ομάδα μας. 

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 Εκδρομή στις κόκκινες τουλίπες της Κρήτης! Κάμπος Γιούς – Γερακάρι – Mέρωνας – Σπήλι.

Ημερήσια Εκδρομή
Στα χώματα της χώρας μας φυτρώνουν πάνω από 6.500 είδη και υπo-είδη φυτών, συνεπώς και αγριολούλουδων, ενώ όπως αναφέρουν Δασολόγοι. Η Ελλάδα, μαζί και αλλες χώρες της Μεσογείου σχηματίζουν την πιο πλούσια περιοχή σε φυτά και λουλούδια σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο. Μαλιστα επισημαίνουν πολύ μεγάλη ποικιλία και σπανιότητα των αγριολούλουδων όσο πιο νότια κινούμαστε, με αποκορύφωμα την Κρήτη ! Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια υπέροχη ανοιξιάτικη εκδρομή, σε μέρη της Κρήτης που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη και επιβεβαιώνουν την ιδιαιτερότητα του νησιού μας!

Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024 Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Σεληνάρι (Εκκλησιασμός) – Κριτσά – Μόχλος-Αγ.Νικόλαος.

Ημερήσια Εκδρομή
Η Κυριακή της Μεγάλης Εβδομάδας ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.Ο Χριστός μπαίνει στην πόλη, καθισμένος επί όνου, με ταπεινότητα, αντί για ροδοπέταλα και τελετές, τα μικρά παιδιά κουνούν τα βάγια των φοινίκων. Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας είναι ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια, τα οποία μετά τη λειτουργία ο παπάς ευλογεί και δίνει στους πιστούς, σε σχήμα του σταυρού. Οι πιστοί τα τοποθετούν στα εικονίσματα ή όπου αλλού χρειάζονται προστασία.Την Κυριακή των Βαΐων είναι έθιμο να τρώμε ψάρι!
Πρωτομαγιά!

Τρίτη 7 Μάϊου 24 Πρωτομαγιά στο Νομό Ρεθύμνης! Ρούστικα – Πηγές & Πέντε Παρθένες Αργυρούπολης – Ρέθυμνο

Ημερήσια Εκδρομή
Στα χώματα της χώρας μας φυτρώνουν πάνω από 6.500 είδη και υπo-είδη φυτών, συνεπώς και αγριολούλουδων, ενώ όπως αναφέρουν Δασολόγοι. Η Ελλάδα, μαζί και αλλες χώρες της Μεσογείου σχηματίζουν την πιο πλούσια περιοχή σε φυτά και λουλούδια σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο. Μαλιστα επισημαίνουν πολύ μεγάλη ποικιλία και σπανιότητα των αγριολούλουδων όσο πιο νότια κινούμαστε, με αποκορύφωμα την Κρήτη ! Ετοιμαστείτε λοιπόν να να υποδεχτούμε τον Μάιο με μία υπέροχη ανοιξιάτικη εκδρομή, σε μέρη της Κρήτης που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπττη και επιβεβαιώνουν την ιδιαιτερότητα του νησιού μας!
Μονοήμερη Κυριακή του θωμά!

Μονοήμερη Κυριακή του Θωμά! Άγιος Θωμάς (Εκκλησιασμός) – Μουσείο Μεσσαράς – Καλαμάκι !

Ημερήσια εκδρομή
Μια θαυμάσια μονοήμερη εκδρομή σήμερα Κυριακή του Θωμά ! Επίσκεψη και εκκλησιασμός στο ομώνυμο Χωριό Άγιος Θωμάς, που γιορτάζει και ο καθεδρικός ναός του , παλαιό κτίσμα τύπου βασιλικής με κυλινδρικό τρούλο!
Πεζοπορική εκδρομή.

Ημερήσια εκδρομή Φαράγγι της Ίμπρου – Φραγκοκάστελο! Κυριακή 19 Μαίου 2024.

Ημερήσια πεζοπορική Εκδρομή
Φαράγγι της Ίμπρου! Είναι το τρίτο δημοφιλέστερο φαράγγι της Κρήτης μετά από τα φαράγγια της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης, όντας κι αυτό τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Το τοπίο είναι πανέμορφο και η σχετική ευκολία στην κατάβαση καθιστά την Ίμπρο αγαπητή στους επισκέπτες του νησιού.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024 Ι.Μ.Καψά – Μακρύ Γιαλός-Ιεράπετρα

Ημερήσια Εκδρομή
Ο Μακρύς Γιαλός, παλαιότερα ήταν μικρός παραθαλάσσιος οικισμός σε φυσικό όρμο (Λιμανάκι) αποτελούμενο από λίγες αποθήκες κτισμένες στη άκρη της θάλασσας. Σε αυτές οι ντόπιοι κάτοικοι (που εκείνη την εποχή κατοικούσαν στα γύρω βουνά) αποθήκευαν προς εξαγωγή διάφορα προϊόντα όπως λάδι, σουλτανίνα, χαρούπια, σιτηρά και οικόσιτα ζώα, ενώ μέχρι σήμερα παράγεται το ξύγαλο Σητείας!

Ημερήσια Κρουαζιέρα Σφακιά – Λουτρό – Μάρμαρα Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Ημερήσια Εκδρομή
Θαυματουργή η θεραπεία της θάλασσας! Ας την απολαύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις φέτος το καλοκαίρι! Aυτή την κυριακή, μεσα από μια Μονοήμερη Κρουαζίέρα στην παραλία του Λουτρού και στα Μάρμαρα!! Ειναι από τις πιο κρυστάλλινες παραλίες της Νότιας Κρήτης, και είναι ιδανικές για μια απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 Μονοήμερη Κόκκινος Πύργος – Τριόπετρα !

Ημερήσια Εκδρομή
Όταν το θερμόμετρο ανεβάζει θερμοκρασία, μεγαλώνει όλο και περισσότερο η επιθυμία για μια επίσκεψη στην παραλία, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται κάποιος στην… Κρήτη! Η παραλία της Τριόπετρας αποτελεί ιδανικό προορισμό για να αφεθεί κάποιος στα νερά της, εδώ στο νότιο κρητικό πέλαγος και να ξεφύγει από την καθημερινότητα..

Kυριακή 16 Ιουνίου Μονοήμερη Εκδρομή Καβούσι – Φοινικόδασος Βάι – Σητεία!

Ημερήσια Εκδρομή
Το Καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, και καθώς το θερμόμετρο ανεβάζει θερμοκρασία, μεγαλώνει όλο και περισσότερο η επιθυμία για μια επίσκεψη στην παραλία, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται κάποιος στην… Κρήτη! Ας επισκευθούμε λοιπόν το εξωτικό Βαι, μια παραλία που θυμίζει τροπικό μέρος με το φοινικόδασος και το μικρό νησάκι στη μέση του όρμου, ιδανικό προορισμό για να αφεθεί κάποιος στα διάσημα νερά του και να ξεφύγει από την καθημερινότητα....

Ημερήσια εκδρομή 19 Ιουνίου 2024 Εκκλησιασμός Αγ. Ιούδας ο Θαδδαίος – Τσούτσουρας.

Ημερήσια Εκδρομή
Το κολύμπι στον Τσούτσουρο θεωρείται ιαματικό και θεραπευτικό από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τους ντόπιους, αρκετοί γιατροί προτείνουν το κολύμπι στον Τσούτσουρα για όσους έχουν μυοσκελετικά και ορθοπεδικά προβλήματα.
Τριήμερο Αγ. Πνεύματος

Τριήμερο Αγ. Πνεύματος 22-24 Ιουνίου. Χανιά-Μαράθι – Κολυμπάρι Μονή Γωνιάς-Φαλάσαρνα-Φραγκοκάστελλο!

3 ημέρες
Μια πολύ όμορφη 3-ήμερη εκδρομή φόντο τα Χανιά. θα υποδεχθούμε το καλοκαίρι, θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας με ενέργεια και αισιοδοξία, θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε τον ήλιο, τη Θάλασσα, στις όμορφες ακρογιαλιές της δυτικής Κρήτης!
Διήμερη Εκδρομή Σαμαριά -Αγ. Ρουμέλη!

Διήμερη εκδρομή στο Φαράγγι Σαμαριάς – Αγία Ρουμέλη 29 – 30 Ιουνίου 2024!

Διήμερη Εκδρομή
Η Σαμαριά είναι ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα στην Κρήτη. Κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την Κρήτη, είτε έχει ήδη ακούσει ή σύντομα θα ακούσει για το πανέμορφο αυτό φαράγγι, το "φάραγγα", όπως το αποκαλούν! Βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, στην οροσειρά Λευκά Ορη και είναι το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης με 16 χμ. μήκος. Το φαράγγι της Σαμαριάς καταλήγει στην όμορφη παραλία της Αγίας Ρουμέλης στην οποία θα έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε, να διανυκτερεύσετε να απολάυσετε τον ήλιο τη θάλασσα, να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της νότιας Κρήτης!