fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

4ήμερο ταξίδι Καλάβρυτα-Αγ. Λαύρα-Λίμνη Δόξας-Σπήλαιο Λιμνών-Στυμφαλία! Αναχώρηση 24 Νοεμβρίου 2021

Τιμή
Από€285
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

7829

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

Περιγραφή Εκδρομής
Εκτύπωση Προγράμματος

Καθώς οι δυσκολίες των καιρών, μας κάνουν να  ερχόμαστε σε μια εσωτερική ανασκόπηση και επαφή με τον εσωτερικό εαυτό μας,  η ομάδα του γραφείου μας, σχεδίασε μια ξεχωριστή Φθινοπωρινή εκδρομή, σε μοναδικούς προορισμούς της Βόρειας Πελοποννήσου, γεμάτους περιπέτεια και διασκέδαση! Ελάτε μαζί μας για να περιηγηθούμε τα γραφικά χωριά της Αχαΐας και να θαυμάσουμε τα θαύματα της φύσης μας, όπως στο Σπήλαιο Λιμνών και τη Στυμφαλία!

 

Αναλυτικά το ταξίδι μας.

Ημέρα 1η Ηράκλειο - Πειραιάς

Συγκέντρωση τον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι Ηρακλείου, τακτοποίηση στο πλοίο για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

Ημέρα 2η Πειραιάς-Οδοντωτός-Καλάβρυτα-Αγία Λαύρα-Καλάβρυτα

Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση για την Πελοπόνησο  με κατεύθυνση προς την Κόρινθο, φθάνουμε  έπειτα από μια όμορφη διαδρομή, στο Διακοφτό, όπου θα επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό ( προαιρετικά), για μία μαγευτική διαδρομή μέχρι τα Καλάβρυτα! Καταπράσινη θέα, ρυάκια, βουνά, και μοναδική χλωρίδα και πανίδα, συμπληρώνουν μία απίστευτη διαδρομή μίας ώρας, που μένει αξέχαστη σε όποιον την πραγματοποιεί, και έχει φανατικούς θαυμαστές απ’ όλο τον κόσμο! Τα έργα κατασκευής του δικτύου άρχισαν το 1889 και τα εγκαίνια έγιναν στις 10 Μαρτίου του 1896.Από τότε και μέχρι σήμερα ο Οδοντωτός ταξιδεύει καθημερινά, όλες τις εποχές του χρόνου, ότι καιρό κι αν κάνει. Εύρος γραμμής: 0,75 μέτρα, η ιδιαιτερότητα αυτή είναι που κάνει τον Οδοντωτό να είναι ο στενότερος στον κόσμο. Αφιξη στα Καλάβρυτα. Το πούλμαν θα μας περιμένει στο σταθμό, για να μεταβούμε στη Μονή Αγίας Λαύρας, μια από τις αρχαιότερες ιστορικές μονές του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Στη μονή, πέραν του δέους που νιώθει κανείς βλέποντας σήμερα τον ναό, γνωρίζοντας παράλληλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο μέρος αυτό πριν 200  χρόνια, μπορεί να δει και να θαυμάσει το ιερό κειμήλιο που φυλάσσεται εκεί, ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Το Ιερό Λάβαρο, πάνω στο οποίο ορκίστηκαν οι πρώτοι επαναστάτες και ξεκίνησε ο αγώνας για την ελευθερία. Επιστροφή στα Καλάβρυτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης , και γνωριμία με τον  όμορφο γραφικό &  ιστορικό οικισμό. «Καλά βρυτά», σημαίνουν τα καλά νερά, όπως πράγματι αναβλύζουν σε αφθονία στον τόπο αυτό. Πέρα από τη φυσική ομορφιά της, η πόλη των Καλαβρύτων είναι ιστορικός τόπος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σπήλαιο Λιμνών-Πλανήτερο-Καλάβρυτα ''Τόπος Θυσίας''

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε (προαιρετικά) το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος  μέσα στην πόλη, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε   το περίφημο  ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ (προαιρετική επίσκεψη-έξοδα ατομικά). Το όνομά του το οφείλει στις πολλές μικρές λίμνες που σχηματίζονται στο εσωτερικό του και η μοναδικότητά του είναι το αποτέλεσμα της εκπληκτικής εσωτερικής του διαμόρφωσης σε 3 διαφορετικά επίπεδα, γεγονός που δεν έχει εντοπιστεί σε κανένα άλλο σπήλαιο του κόσμου. Θα συνεχίσουμε για τη περιοχή ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ στο πιο μαγευτικό πλατανόδασος της Ελλάδας, ένα   απίστευτο δάσος με τα υπεραιωνόβια πλατάνια (σε κάποια παλιά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), με νεροτριβές, και με τις πηγές του Αροάνιου ποταμού με νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια , και  ένα ασύγκριτης ομορφιάς χωριό. Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός».  Εδώ θα απολαύσουμε και το μεσημεριανό μας φαγητό. Θα επισκεφτούμε επίσης ένα από τα ξεχωριστά μνημεία της πόλης των Καλαβρύτων τον  «Τόπο  Θυσίας», στο λόφο του Καππή, που βρίσκεται, στο δρόμο προς Χιονοδρομικό Κέντρο .
Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην πόλη των Καλαβρύτων , ελεύθερος  χρόνος , επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Δημητσάνα-Ζάτουνα-Βυτίνα

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε   την καταπράσινη Δημητσάνα!  Βόλτα σε ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου! Αμφιθεατρικά χτισμένη, προσφέρει στον επισκέπτη άπλετες όμορφες εικόνες, και ευκαιρία για βόλτα στα γραφικά σοκάκια της. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, ένα θεματικό μουσείο που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που χρησιμοποιούν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων.  Σε έκταση ενός στρέμματος, μέσα σε πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, έχει αποκατασταθεί ένα σύνολο εγκαταστάσεων και υδροκίνητων μηχανισμών, με σκοπό τη μουσειακή αξιοποίησή τους. Κάθε ένα από τα αναστηλωμένα κτήρια των παλιών παραδοσιακών εργαστηρίων έχει μια μόνιμη έκθεση με θεματικό περιεχόμενο σχετικό με το εργαστήριο στο οποίο στεγάζεται.  Ακόμα ένα υπέροχο χωριό 4 χλμ. δυτικά της Δημητσάνας είναι  η  Ζάτουνα,  με πετρόχτιστα σπίτια με χαγιάτια και ένα μουσείο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έζησε εδώ ως εξόριστος. Θα συνεχίσουμε για τη Βυτίνα , όπου θα έχουμε το γεύμα μας στο γραφικό χωριό, Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, η Βυτίνα, παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας. Απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα την οριοθετούν και την αρωματίζουν με εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά και φρεσκάδα που δύσκολα ξεχνά κανείς, και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Αρχοντική και ωραία, με τα παλιά πετρόσπιτά της , τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία, τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της για περιπάτους, τα δασάκια και τις εξοχές της, ανταμείβει τον επισκέπτη της.  Εδώ βρίσκεται  ένα μονοπάτι, ο  «δρόμος της αγάπης» και είναι ουσιαστικά μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε αρωματικά σφενδάμια και πλατάνια, Παραμυθένιο μονοπάτι, προορισμός ερωτευμένων και όχι μόνο .Επιστροφή στα Καλάβρυτα, ελεύθερος χρόνος , διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου-Λίμνη Δόξας-Μονή Αγίου Γεωργίου-Στυμφαλία

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για να δούμε τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Θα συνεχίσουμε με το πούλμαν μας για την πανέμορφη και πολυφωτογραφημένη  λίμνη Δόξας Φενέου , μοναδικής ομορφιάς τοπίο βγαλμένο λες από παραμύθι!! Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο και θα επισκεφτούμε περπατώντας  το γραφικό μονοπάτι   μέσα στη λίμνη , και μετά θα επισκεφτούμε το υπέροχο κοντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, όπου  βρίσκεται και το Κρυφό Σχολείο που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, και διατηρείται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση. Κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821, η Μονή λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, Στη συνέχεια, διασχίζοντας μια πανέμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην Στυμφαλία η οποία βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος και σε παραδοσιακή ταβέρνα θα απολαύσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας ως τον Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο μετά από ένα υπέροχο και εκπληκτικό  3ήμερο. Διανυκτέρευση εν πλω. 

Ημέρα 6η Πειραιάς - Ηράκλειο

Άφιξη στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί.

Τιμή κατ' άτομο:

285€/άτομο σε 2κλινο/3κλινο   (μονόκλινο + 38€).
Επιβάρυνση για  κλίνη σε καμπίνα ΑΒ4: 30 €/άτομο
 

 

 

Ημερομηνίες αναχώρησης & επιστροφής

Αναχώρηση:  24/11/2021  από  Ηράκλειο

Επιστροφή:  29/11/2021  στο Ηράκλειο

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ σε οικονομική θέση με ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
  • Μεταφορές και περιηγήσεις με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • 3 (τρεις) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΑCHILLION 3* στα Καλάβρυτα, με πρωινό.
  • Συνοδός /Αρχηγός του γραφείου μας, καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. ΦΠΑ, Ατομικές αποδείξεις.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής/διανυκτέρευσης ξενοδοχείου (1.5€/δωμάτιο/διανυκτέρευση)
  • Εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων, μουσεία, σπήλαια, φαγητά, ποτά και οτιδήποτε προαιρετικό ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Εισιτήριο Οδοντωτού 9,5€ . Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 2€. Σπήλαιο Λιμνών 9€ (για group 25-30 άτομα 7€).
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!