Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.
2810 327909
info@365-tours.gr
Η άγρια ομορφιά των Δωδεκανήσων , το Νησί των αντιθέσεων είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Καρπάθου, του δεύτερου σε έκταση νησιού των Δωδεκανήσων. Από τη μια, η «δωρική» ραχοκοκαλιά της με τις ψηλές βουνοκορφές, τα ανόθευτα τοπία και τα «ιδιαίτερα» χωριά που τιμούν ευλαβικά τις παραδόσεις. Από την άλλη, οι μοσχοβολιστοί πευκώνες, οι γαλαζοπράσινες αγκαλιές, αλλά και η ιστορία, που δίνει το παρόν σε κάθε γωνιά του τόπου.
Αναχώρηση νωρίς το Απόγευμα περίπου 15:00 από Ηράκλειο, ( επιβίβαση από τις καθιερωμένες Στάσεις) και με σύντομη στάση καθ’ οδόν θα φθάσουμε το απόγευμα στο Λιμάνι της Σητείας . Επιβίβαση στο πλοίο της BLUE STAR και αναχώρηση στις 19:30 πμ ,για την Κάρπαθο. Άφιξη τα μεσάνυχτα στις 00:35 π.μ. στο λιμάνι, στην Πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια. Μεταφορά με το λεωφορείο μας στα Ξενοδοχείο για check in και Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό , Επιβίβαση στο πούλμαν για να Ξεκινήσουμε μια πανέμορφη ημερήσια περιήγηση για να ανακαλύψουμε τα χωριά της ενδοχώρας. Θα επισκεφθούμε το Απέρι, το πλουσιότερο χωριό της Καρπάθου που αποτελούσε την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, με διώροφα αρχοντικά και στενά ανηφορικά δρομάκια. Σύντομη επίσκεψη για προσκύνημα στο Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απερίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ορεινό χωριό Όθος, «Το ψηλότερο χωριό» των Δωδεκανήσων, όπου βρίσκεται στις πλαγιές του λόφου σε υψόμετρο 510μ. προσφέροντας εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Επόμενη στάση μας θα είναι Πυλές. Το μικρότερο, πληθυσμιακά χωριό, κτισμένο στη δυτική πλευρά του νησιού, με πανοραμική θέα προς τη γειτονική ιστορική νήσο Κάσο και τα βουνά της Σητείας. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο των πολλών περιβολιών. Θα παραμείνουμε για ένα σύντομο καφεδάκι και για (προαιρετική) επίσκεψη , στο Μικρό μέν, αλλά αξιόλογο Αγροτικό/ Λαογραφικό μουσείο του Χωριου. Έπειτα περνώντας το χωριό Αρκάσα, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Καρπάθου, θα κατηφορίσουμε στο παραλιακό ψαροχώρι Φοινίκι, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο ή γεύμα όσοι επιθυμούν αφού η αστακομακαρονάδα, φημίζετε στην περιοχή, για τους λάτρεις των θαλασσινών. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, Διανυκτέρευση.
Μια μαγευτική ημερήσια εκδρομή θα απολαύσουμε σήμερα που Θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Βορειότερο μέρος του Νησιού. Μετά το Πρωινό μας , επιβίβαση στο Λεωφορέιο μας για να επισκεφτούμε, Ίσως το σημαντικότερο χωριό του νησιού, την Όλυμπο, ή μπαλκόνι του Αιγαίου όπως το αποκαλούν. Ένα μοναδικό στην Ελλάδα παραδοσιακό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Προφήτη Ηλία, με απίστευτη θέα στο πέλαγος. Ο οικισμός ιδρύθηκε τον 10ο – 15ο αιώνα για να προστατεύσει τους κατοίκους από τους πειρατές. Οι κάτοικοι διατηρούν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτες τις παραδόσεις φορώντας τις τοπικές πλουμιστές ενδυμασίες και διατηρώντας την τοπική διάλεκτο που περιέχει Δωρικούς ιδιωματισμούς. Περπατώντας στα πλακόστρωτα ελικοειδή σοκάκια θα νοιώσουμε εντυπωσιασμένοι από τα χρώματα, την νοικοκυροσύνη των σπιτιών, και την κουλτούρα του τόπου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και καφέ. Στη συνέχεια το Μεσημέρι θα συνεχίσουμε την εκδρομή με το Πούλμαν μας , για τα ανατολικά παράλια του νησιού , με στάση στο Γνωστό Παραλιακό αλλά και Ιδιαίτερα γραφικό χωριό Διαφάνι. Θα παραμείνουμε εκεί ελεύθεροι για το γεύμα της ημέρας! Το απόγευμα, επιβίβαση στο Λεωφορείο επιστροφή στα Πηγάδια Καρπάθου Διανυκτέρευση.
Σήμερα έχουμε Ελεύθερη ημέρα, για να ξεκουραστούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και τη Θάλασσα, στην χρυσαφένια παραλία, που βρίσκετε μια ανάσα από το ξενοδοχείο, να κάνουμε τα ψώνια μας και να γευτούμε παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές . Προαιρετικά όσοι επιθυμούμε μπορούμε να επιβιβαστούμε σε Καραβάκι και να επισκεφτούμε, για να γνωρίσουμε και το το νησί της Κάσου.. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε (με τα πόδια, 10 λεπτά περπάτημα) για το λιμάνι στα Πηγάδια, θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο περίπου στις 9:30πμ και θα πλεύσουμε νοτιότερα της Καρπάθου, για μια μοναδική εμπειρία στο μικρό νησί, με την άγρια ομορφιά ,την πλούσια ιστορία του ,τη μεγάλη ναυτική του παράδοση και την διάσημη φιλοξενία του. Ελεύθερος Χρόνος στο Φρυ Λιμάνι – Πρωτεύουσα της Κάσου για Περιήγηση Μπάνιο και φαγητό (ελεύθερη επιλογή) . Τα απόγευμα 17:00 μμ περίπου επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στα Πηγάδια Καρπάθου . Ελεύθερος Χρόνος, Διανυκτέρευση.
Μετά το Πρωινό Ελεύθερη ημέρα μέχρι τις 12:00 , για να ξεκουραστούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και τη Θάλασσα, στην χρυσαφένια παραλία, η οποία βρίσκετε δίπλα στο ξενοδοχείο ή όσοι επιθυμούν βόλτα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής . Το μεσημέρι 12:30 περίπου Μεταφορά στο Λιμάνι έτοιμοι με τις αποσκευές μας μέχρι να έρθει η ώρα της επιβίβασης στο πλοίο. Ακολουθεί η αναχώρηση μας στις 13.50μμ για Σητεία (Άφιξη περίπου στις 18:35μμ.) και για το Ηράκλειο, (Άφιξη στις 22:45μμ). Τέλος Εκδρομής.
Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό και στη συνέχεια ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή. Αναχώρηση στις 22.05 από το λιμάνι της Καρπάθου και άφιξη χαράματα Παρασκευής στο Ηράκλειο.
339 € σε 2κλινο/3κλινο δωμάτιο .
Μονόκλινο + 90€
10/6/2026 από Ηράκλειο και Σητεία προς Πηγάδια Καρπάθου.
14/6/2026 από Κάρπαθο Προς Σητεία και Ηράκλειο .
