fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Εκδρομή Κυριακή 20/3 Βρύσες-Αγ. Γεώργιος Καρύδι-Άπτερα-Μαχαιροί-Στύλος-Ρέθυμνο!

Τιμή
Από€17
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

6847

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

 • Βρύσες-Καρύδι-Άπτερα-Μαχαιροί-Στύλος-Ρέθυμνο.
 • Κυριακή 20 Μαρτίου 2022
 • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
 • 17 € το άτομο.
Η εκδρομή αναλυτικά

Μιας όμορφη εκδρομή σήμερα στον Αποκόρωνα . Ξεκινώντας από Ηράκλειο, θα κάνουμε μια όμορφη στάση για το καφεδάκι μας στις Βρύσες , και θα συνεχίσουμε περνώντας από τ η Μονή Αγ.  Γεωτγίου στο  Καρύδι.

Το μοναστήρι είναι το μοναδικό της επαρχίας Αποκόρωνα και αποτελεί το πιο ενδιαφέρον συγκρότημα λαϊκής αρχιτεκτονικής του νομού Χανίων.Σήμα κατατεθέν του μοναστηριού είναι το μεγάλο ελαιοτριβείο με τις 12 καμάρες, του οποίου η οροφή έχει καταρρεύσει. Στο εσωτερικό του βρίσκονται τέσσερις ελαιόμυλοι, από τους οποίους σώζονται μόνο οι κτιστές βάσεις, ενώ οι μυλόπετρες έχουν αφαιρεθεί. Το μεγάλο μέγεθος του ελαιοτριβείου αλλά και η ύπαρξη των τεσσάρων ελαιόμυλων, μοναδική περίπτωση στα ελαιοτριβεία της Κρήτης, μαρτυρούν τις τεράστιες ποσότητες ελαιοκάρπου που συγκεντρώνονταν εδώ και, κατά συνέπεια, και την τεράστια παραγωγή λαδιού.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την περιοχή της αρχαίας Απτέρας που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. σε μια πανοραμική θέση που ελέγχει τον κόλπο της Σούδας και γνώρισε την ακμή της στα Ελληνιστικά χρόνια. Εγκαταλείφθηκε τα Αραβικά χρόνια, όταν καταστράφηκε από τους πειρατές. Η πόλη είχε ως επίνεια της το Μαράθι και τις σημερινές Καλύβες. Θα δούμε αρχαία μνημεία καλοδιατηρημένα παρά το πέρασμα του χρόνου (θολωτές δεξαμενές, μεγάλο λαξευτό θέατρο, ναοί, δημόσια ρωμαϊκά λουτρά, κατοικίες, που άκμασαν μέχρι τον 4ο αι. μ. Χ) μια ολόκληρη πρωτεύουσα της τότε εποχής. Και λίγο παρακάτω το φρούριο Κουλές (ενημερωτικά υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες με γραφή Μπράιγ για άτομα με δυσκολίες όρασης).

θα συνεχίσουμε στον Αποκόρωνα Περνώντας πολυ κοντά από το χωριό Μαχαιροί, έναν καλοδιατηρημένο οικισμό, με πολύ όμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα , που απεικονίζον την κρητική λαϊκή αρχιτεκτονική, και πολλά αναπαλαιωμένα κτίσματα.  Ο μικρός αυτός  τόπος περιτριγυρίζεται από φαράγγι, βουνό, πράσινο,  για αυτό άλλωστε κρίθηκε κατάλληλο σκηνικό για το σήριαλ “Σασμός”.

Θα συνεχίσουμε για το πανέμορφο χωριό Στύλος , όπου θα γευματίσουμε (έξοδα ατομικά). Το καταπράσινο αυτό παραδοσιακό κρητικό χωριό, με τις πολλές πηγές, διασχίζεται από τον ποταμό «Κοιλιάρη» που είναι ο δεύτερος ποταμός σε ροή νερού στην Κρήτη, σταθερή χειμώνα-καλοκαίρι. Το  απογευματάκι ακολουθεί η επιστροφή μας στο Ηράκλειο,  με ενδιάμεση  στάση  στο Ρέθυμνο  για τον απογευματινό  μας καφέ και τη βόλτα μας στο  βενετσιάνικο  λιμάνι.

Προσοχή: Οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται παρακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις και πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών και τα μέτρα προστασίας  covid-19 που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όλοι, για να είμαστε ασφαλείς .

 • Απολύμανση των οχημάτων σε κάθε δρομολόγιο, πριν και μετά από αυτό
 • Χρήση Αντισηπτικού από  ολους τους επιβάτες, κατά την είσοδο στο όχημα.
 • οι επιβάτες είναι αναγκαίο να εισέρχονται εφόσον είναι  υγειής, με μάσκα και απαιτείται  Πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή  Νόσησης ή Rapid Test.
 • Για την είσοδο επισκεπτών  σε εσωτερικούς χώρους εστίασης, Mουσεία  απαιτείται  Πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή  Νόσησης.
 • Η Πληρότητα του  Λεωφορείου ειναι 85%.
Ο αρχαιολογικός χώρος στην Άπτερα...

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Ούλωφ Πάλμε  Ηράκλειο  (Google Map
(Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης) 

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

 • Μετακίνηση με σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

Γεύματα ποτά ή οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!