fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Κυριακή 14 Απριλίου Ανοιξιάτικη εκδρομή Παλαιά Ρούματα-Βούβες-Κολυμπάρι !

Τιμή
Από€20
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

7366

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

  • Κυριακή 14 Απριλίου 2024
  • Βούβες- Κολυμπάρι Μονή Γωνιάς - Παλαιά Ρούματα.
  • Τιμή: 20€ το άτομο.
  • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
Η εκδρομή αναλυτικά

Ξεκινώντας από το Ηράκλειο για Δυτική Κρήτη, με ενδιάμεση στάση για καφέ , θα πάμε στο Κολυμπάρι για επίσκεψη και προσκύνημα στο μοναστήρι  Παναγίας Οδηγήτριας Γωνιάς. Η μονή είναι γνωστή κι ως Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς λόγω θέσης, στο δυτικό άκρο του κόλπου των Χανίων που θυμίζει «γωνιά». Συνεχίζουμε για το χωριό Βούβες Κισσάμου Χανίων, όπου θα θαυμάσουμε,  το αρχαιότερο καταγεγραμμένο ελαιόδεντρο στον κόσμο, ανακηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο μας φύσης.

Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι απολύτως σίγουροι η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 3.100 και 5.000 χρόνων και παραμένει ζωντανό καρποφορώντας μέχρι σήμερα, με τον κορμό του να είναι σαν γλυπτό σμιλεμένο από τον χρόνο. Από αυτό το δέντρο στεφανώθηκε ο νικητής του Μαραθωνίου ανδρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Ο κορμός σε ύψος 0.9μ από το έδαφος έχει διάμετρο 3.70μ και περίμετρο 8.10μ, ενώ στη βάση έχει διάμετρο 4.53μ και περίμετρο 12.55μ. Παραδίπλα,  θα έχουμε και την ευκαιρία  να επισκεφθούμε και το Μουσείο Ελιάς (δωρεάν είσοδος),   όπου μπορούμε να θαυμάσουμε εργαλεία ελαιοκαλλιέργειας και επεξεργασίας του ξύλου, μέσα αποθήκευσης και μεταφοράς του ελαιόλαδου, μέσα περισυλλογής του καρπού μας ελιάς και εργαλεία μας έκθλιψης του και τον παραδοσιακό οικιακό εξοπλισμό.

Θα συνεχίσουμε στην ενδοχώρα των Χανίων για τα  Παλαιά Ρούματα, με ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε το Μουσείο Λαογραφίας & Ιστορίας(ατομικά έξοδα- εισιτήριο 1€) , να περιδιαβούμε το χωριό, και να δούμε και εδώ τις μνημειακές αιωνόβιες ελιές.

Σε κεντρικό σημείο των Παλαιών Ρουμάτων  βρίσκεται μία από τις χαρακτηρισμένες μνημειακές ελιές της Κρήτης. Η ηλικία της έχει υπολογιστεί στα 3000 χρόνια και είναι από τις αρχαιότερες στο νησί, ενώ στο ίδιο χωράφι γύρω της υπάρχουν πολλές άλλες που επίσης είναι αιωνόβιες και μαζί αποτελούν ένα μοναδικό αξιοθέατο, μνημείο της φύσης.  Η περίμετρος της είναι 10.50 μέτρα και ο κορμός της που μοιάζει με γλυπτό της φύσης δημιουργεί μία τεράστια κουφάλα. Μέσα στην κουφάλα της, την Τουρκοκρατία οι ντόπιοι είχαν σκάψει και είχαν τοποθετήσει ένα πιθάρι, μέσα στο οποίο είχαν κρύψει όπλα, ενώ το 1941 επιτροπή κατοίκων του χωριού συνεδρίασε μέσα σε αυτήν και αποφάσισε την αντίσταση ενάντια στον κατακτητή. Από την ίδια κουφάλα πήραν και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην μάχη που έγινε με τους Γερμανούς το 1941 στην Άναβο Καντάνου.

 Σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής θα απολαύσουμε το γεύμα μας με τοπικές χανιώτικες γεύσεις (έξοδα ατομικά).Ακολουθεί η επιστροφή μας στο Ηράκλειο.

Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Γωνιάς, Κολυμπάρι.

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Ούλωφ Πάλμε  Ηράκλειο  (Google Map
(Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης) 

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

  • Μετακίνηση με σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

Γεύματα, ποτά,  είσοδοι σε Μουσεία (Λαογραφικό Παλαιά Ρούματα 1€), και  ότι  αναφέρεται  ως  προαιρετικό. 

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!