fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Κυριακή 23 Απριλίου Μονοήμερη την εορτή του Αγ. Γεωργίου Μονή Καρυδίου – Γαβαλοχώρι – Αργυρούπολη.

Μονοήμερη του Αγ. Γεωργίου!
Από€17
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

7129

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

  • Κυριακή 23 Απριλίου 2023
  • Ι.Μ.Αγ.Γεωγίου Καρύδι – Γαβαλοχώρι – Αργυρούπολη
  • Τιμή:17 € το άτομο.
  • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
Η εκδρομή αναλυτικά

Το Μοναστήρι στο Καρύδι Βάμου, θα επισκεφτούμε για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό! Μια τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική με νάρθηκα και πλίθινες καμάρες.

Η Μονή ήταν εγκαταλειμμένη για πολλά χρόνια αλλά τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν σοβαρές εργασίες αποκατάστασης του μοναστηριακού συγκροτήματος με σκοπό την αναβίωση και ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου. Το 1996 η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καρυδίου χαρακτηρίστηκε Μνημείο από την Ιερά Σύνοδο.Η μονή δεν διαθέτει τον πλούτο και τα υποστατικά άλλων μοναστηριών, ούτε λαμπερά κειμήλια και μεγαλοπρεπή κτίρια, αλλά οι εικόνες του 1880, το λιτό οικοδόμημα του Ναού, οι πελεκητές πέτρες, δείγμα ξεχωριστής τέχνης και οι ποταμόπετρες είναι μερικές από τις λεπτομέρειες του μικρού αυτού γοητευτικού συνόλου.  Σημαντικός χώρος εντός της Μονής είναι το παλιό ελαιοτριβείο. Ένας  τεράστιος χώρος  που αποτελείται από δώδεκα τόξα και ενσωματώνεται με παλαιότερα κτίρια του χώρου. Στο εσωτερικό του υπάρχουν τέσσερις ελαιόμυλοι που δεν συναντώνται σε κανένα άλλο ελαιοτριβείο της Κρήτης . Το μετόχι κάποια στιγμή έφτασε να έχει 3600 ρίζες ελιές και να παράγει μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου, γεγονός που δικαιολογεί και το μέγεθος του ελαιουργείου.Σήμερα η οροφή του ελαιοτριβείου έχει καταρρεύσει παρόλα αυτά αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μοναστηριού.

Συνεχίζουμε για το  Γαβαλοχώρι, ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά . Δε συναντά κάποιος τόσο συχνά , τόσο καλοδιατηρημένη  παραδοσιακή αρχιτεκτονική, και τόσο χρώμα!!! Αυτό που κάνει εντύπωση στον κάθε επισκέπτη είναι η γραφικότητα  του σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά της επαρχίας Αποκόρωνα. Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα του χωριού προέρχεται από τη βυζαντινή οικογένεια των Γαβαλάδων, προερχόμενη τα 12 αρχοντόπουλα του Βυζαντίου, στα οποία μοιράστηκαν φέουδα στην Κρήτη το 1182 κατ εντολή του αυτοκράτορα Κομνηνού. Στη βόλτα μας στο χωριό θα πιούμε το παραδοσιακό καφεδάκι μας στο «Γαβαλιανό καφενέ», και (προαιρετικά) μπορούμε να επισκεφτούμε το  σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο, σε ένα κτίριο σημαντικής αρχιτεκτονικής όπου στα εκθέματα του βλέπουμε αποτυπωμένη την ιστορία και την λαογραφία της περιοχής. Ανάμεσά τους και ένα νυφικό φτιαγμένο με κοπανέλι, παραδοσιακή τέχνη χειροποίητης δαντέλας που φημίζονται οι γυναίκες του χωριό.

Στη συνέχεια στην πανέμορφη Αργυρούπολη, θα έχουμε το μεσημεριανό μας με παραδοσιακά Κρητικά  πιάτα (έξοδα ατομικά). Ακολουθεί η επιστροφή μας στο Ηράκλειο, ξεκούραστοι , γεμάτοι όμορφες εικόνες 

Το λαογραφικό μουσείο στο Γαβαλοχώρι...

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Ούλωφ Πάλμε  Ηράκλειο  (Google Map
(Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης) 

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

  • Μετακίνηση με σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

Γεύματα, Ποτά αναψυκτικά,  η είσοδος στο  Λαογραφικό στο  Γαβαλοχώρι  ή οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!