fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr
Τιμή
Από€18
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

11409

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

 • Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 Μονοήμερη Εκδρομή.
 • Ρέθυμνο–Ι.Μ Αγίου Τιμίου Ιωάννη Προδρόμου–Θέρισο!
 • Τιμή Κατά ατομο: 18€
 • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
Η εκδρομή αναλυτικά

Ξεκινάμε  το πρωί από το Ηράκλειο , με πρώτη στάση  στο Ρέθυμνο για το καφεδάκι μας στο παλιό λιμάνι , ή βολτίτσα στην παλιά πόλη, ή ακόμη προαιρετική επίσκεψη  στο  φρούριο Φορτέτζα .

Επόμενή μας στάση Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, γνωστή και ως μονή των Καλογραιών, στις Κορακιές Ακρωτηρίου. Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου κτίστηκε κατά τον 16ο αι. Λειτουργούσε κανονικά μέχρι το 1821,  οπότε και η έναρξη της επανάστασης σήμανε και την καταστροφή της από τους Οθωμανούς. Η μονή ανακαινίσθηκε μετά το 1866 και κατά την εποχή της Αυτονομίας κατέστη ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα της Κρήτης.

Αφού προσκυνήσουμε και μάθουμε την ιστορία της μονής από τις φιλόξενες μοναχές θα πάμε βόλτα στο υπέροχο Θερισο , δια μέσου του εκπληκτικής ομορφιάς φαραγγιού γνωστό ως Θερισανό Φαράγγι, που το διασχίζει ο Κλαδισσός Ποταμός. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο  χρόνο για το φαγητό μας (έξοδα ατομικά)  και την βόλτα μας στο γραφικό πετρόχτιστο ορεινό χωριό (580μ). Το ηρωικό χωριό του Θερίσου διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στη νεότερη ιστορία της Κρήτης, καθώς οι κάτοικοί του δεν έπαψαν να αντιμάχονται αμείλικτα τους Οθωμανούς που επανειλημμένα προσπάθησαν να εξουδετερώσουν την ισχυρή αυτή «αετοφωλιά» που ανέθρεψε αντάρτες όπως τους αρχηγούς Χάληδες. Το 1866 το Θέρισο κάηκε από τον Μουσταφά Ναϊλή Πασά και πολλοί κάτοικοι -μεταξύ των οποίων και η μητέρα του Ελευθερίου Βενιζέλου που καταγόταν από εδώ- κατέφυγαν στα Κύθηρα και στην Πελοπόννησο. Μεγαλύτερη όμως ιστορική σημασία απέκτησε το χωριό με την Επανάσταση του Θερίσου το 1905, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και οι οπαδοί του διακήρυξαν την εναντίωσή τους στο καθεστώς του Πρίγκιπα Γεωργίου  και ζήτησαν την Ένωση της Κρήτης με τη ελεύθερη Ελλάδα. Στο χωριό βρίσκονται  το Στρατηγείο του Ελευθερίου Βενιζέλου που στεγάζει το Λαογραφικό  Μουσείο  Θερίσου το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Θερίσου, και ο τάφος του Στέφανου Χάλη,  στον περίβολο της εκκλησίας .  Ο Στ. Χάλης έλαβε μέρος τον Ιούλιο 1821 στη νικηφόρα μάχη του Θερίσου, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους συμμετείχε στην επίσης νικηφόρα για τους επαναστάτες, μάχη στις Αλιάκες κοντά στον κόλπο της Σούδας, όπου όμως έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εφόδου, Ο Στέφανος Χάλης μαρτυρείται επίσης ως ικανός ποιητής, τραγουδιστής και λυράρης. Μάλιστα, σύμφωνα με μια εκδοχή, φέρεται ως ο Δημιουργός του γνωστού ριζίτικου  τραγουδιού,  ”Πότε  Θα κάνει  Ξαστεριά”. Επιστροφή το απόγευμα στο Ηράκλειο, με ενδιάμεση στάση για καφεδάκι.

 

 

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης.

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με ιδιόκτητο σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

 • Γεύματα, ποτά, καφέδες και οτιδήποτε προαιρετικό
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!