fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Μάρτιος 2023 Πρόγραμμα του γραφείου μας για τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας
Από€10
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

4922

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

Συνοπτικό Πρόγραμμα - Χαιρετισμοί της Παναγίας 2023

 Η Παναγία είναι το περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο που τιμά ο ελληνικός λαός όπως αποδεικνύεται τόσο στις εκφράσεις επίκλησης όπως «Παναγία μου, Παναγία μου» ή «Παναγιά μου πρόφθασε..» κ.λπ. όσο και από την πλούσια υμνολογία καθώς και από το πλήθος των ναών που είναι αφιερωμένοι σ΄ εκείνη, όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση παρακαλεί συνέχεια τον Ιησού για τη σωτηρία του κόσμου.  Η Παναγία κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Χριστιανική διδασκαλία και πίστη, ενώ αποτελεί σεβάσμιο πρόσωπο και στο Ιαλάμ.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό προγραμμα του Γραφείου μας

  • Μετά την Ολοκλήρωση των ακολουθειών, θα ακολουθεί κέρασμα Τσάι ή καφέ στις αίθουσες (αρχονταρίκια) των Μοναστηριών.
  • Για τις ώρες αναχώρησης,  θα υπάρξει προσωπική ενημέρωση σε κοντινότερες  ημερομηνίες.

Ά Στάση Παρασκευή 3 Μαρτίου. Ιερά Μονή Αγ. Ειρήνης Κρουσσώνα.

Στις ανατολικές υπώρειες του Ψηλορείτη και σε απόσταση 3 χμλ πάνω από τον Κρουσώνα σ’ ένα φιλόξενο και περίοπτο πλάτωμα, που το υψόμετρο φτάνει τα 650μ. βρίσκεται η μονή της αγίας Ειρήνης.  Από το Ηράκλειο απέχει 20 χμλ. Η δίκλιτη εκκλησία τιμάται στο όνομα της Αγίας Ειρήνης και στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ανήκει στην κατηγορία των παλαιών μοναστηριών της Κρήτης, με μαρτυρημένη ιστορική παρουσία από την εποχή της βενετοκρατίας.

Νωρίς το  Απογευματάκι αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη  Μονή Αγιας Ειρήνης όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή συντομή στάση  για καφέ ή τσάι .

΄΄Β Στάση Παρασκευή 10 Μαρτίου. Ιερά Μονή Αγ. Μαρίνας στη Βόνη.

 Μιλώντας για την Αγία Μαρίνα, το μυαλό κυρίως των Κρητικών πηγαίνει αμέσως στη Βόνη, στο ιστορικό μοναστήρι που κάθε χρόνο κατακλύζεται από χιλιάδες πιστούς που σπεύδουν από κάθε γωνιά της Κρήτης! Να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα, να ζητήσουν τη βοήθεια της Αγίας, να την ευχαριστήσουν για ένα ακόμα θαύμα της. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πηγαίνουν με τα πόδια, κουβαλώντας άρτους, λαμπάδες ή όποιο τάμα τους .

Νωρίς το  Απογευματάκι αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη  Μονή, όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή συντομή στάση  για καφέ ή τσάι .

Γ΄ Στάση Παρασκευή 17 Μαρτίου. Ιερά Μονή Αγ. Παντελεήμονα στο Φόδελε.

Μόλις τρία χιλιόμετρα από το καταπράσινο Φόδελε, σε μια διαδρομή γεμάτη νερά, πορτοκαλιές και ελιές, το μοναστήρι του  Αγ.  Παντελεήμονα,  εντυπωσιάζει με τα έργα τέχνης που φιλοξενεί, αλλά και τα μνημεία που αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της πίστης.  Σήμερα δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ποια ήταν η αρχική του μορφή, αφού σώζεται μόνο ένα μικρό τμήμα της μονής, μαζί φυσικά με το καθολικό, που έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια χάρη στις εργασίες συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίς το  Απογευματάκι αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη  Μονή, όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή συντομή στάση  για καφέ ή τσάι .

Δ' Στάση Παρασκευή 24 Μαρτίου. Ιερά Μονή Χαλέπας.

Πρόκειται για την Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χαλέπας που βρίσκεται στα ανατολικά του Kάμπου Δοξαρού. Eίναι φρουριακού τύπου με πυλώνα στη νοτιοδυτική πλευρά. Είναι άγνωστο πότε χτίστηκε ο πρώτος. Aυτός που σώζεται σήμερα φέρει κτητορική επιγραφή με χρονολογία 1673. O αύλειος χώρος μας εντυπωσιάζει κυρίως για την απέραντη θέα, που μετριάζει τη θλίψη μας από τα ερείπια και την ερήμωση της Mονής. Στο ανατολικό άκρο του υπάρχει ο παλαιός δίκλιτος ναός, αφιερωμένος στη Γέννηση και τη Mεταμόρφωση του Xριστού. Tα κελιά, το ηγουμενείο και οι κοινόχρηστοι χώροι βρίσκονταν στη νοτιοανατολική πτέρυγα, ενώ στη δυτική υπήρχαν οι στάβλοι για τα ζώα.

Νωρίς το  Απογευματάκι αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη  Μονή, όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή θα παραμείνουμε σε παραδοσιακό  μεζεδοπωλείο  για τη  Ρακή μας! 

Ακάθιστος Ύμνος Παρασκευή 31 Μαρτίου . Ιερά Μονή Αγκαράθου.

Νωρίς το  Απογευματάκι αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη  Μονή Αγκαράθου, όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή συντομή στάση  για καφέ,τσάι .

Η Μονή Αγκαράθου βρίσκεται 23χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου σε μια κατάφυτη θέση σε υψόμετρο 538μ κοντά στην Επισκοπή Πεδιάδος.  Το μοναστήρι, ειδικά κατά την Ενετοκρατία, ήταν από τα πλουσιότερα στην Κρήτη με αποτέλεσμα να αποκτήσει ως μετόχια πολλές μικρές και μεγάλες μονές. Κατά την παράδοση, η Αγκάραθος θεωρείται ως «η πρώτη στην τάξη» μονή του νησιού. Το όνομα Αγκάραθος οφείλεται στο φυτό αγκαραθιά (Phlomis fruticosa), κάτω από το οποίο λέγεται ότι βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στο σημείο όπου κτίστηκε αργότερα το καθολικό. Μπροστά στο ιερό του ναού υπάρχει σήμερα μια ροδιά κάτω από την οποία οι μοναχοί κρατούν αναμμένο στον κορμό της ένα καντήλι. Η ιερή ροδιά λέγεται ότι είναι η αρχική αγκαραθιά την οποία μπόλιασαν οι μοναχοί της εποχής, με αποτέλεσμα να μετατραπεί θαυματουργώς σε δένδρο.

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2810327909 & 6973050169
Τιμή κατά άτομο: 10 ευρώ.
Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα, με σύγχρονο κλιματιζόμενο τουριστικό Λεωφορείο.
  • Συνοδός/Αρχηγός του Γραφείου μας ,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!