fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Μετέωρα – Ζαγοροχώρια! 5ήμερο ταξίδι από Ηράκλειο 4-10 Απριλίου 2024 .

5ήμερη εκδρομή Μετέωρα – Ζαγοροχώρια
Από€365
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

4571

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

5 ημέρες
Ηράκλειο
Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Μέτσοβο Ζαγοροχώρια!
Κατώτατο όριο ηλικίας: 2+
Αναλυτικά το ταξίδι μας.

Ημέρα 1η 4/4 Πέμπτη Ηράκλειο - Πειραιάς:

Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό Ηρακλείου 7:30 μμ για την αναχώρηση με το βραδινό πλοίο για Πειραιά.

Ημέρα 2η 5/4 Παρασκευή Πειραιάς – Καλαμπάκα – Kυνήγι Τρούφας -Τρίκαλα:

Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν μας και ξεκινάμε για την Καλαμπάκα στάση στο εκπληκτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών (εισιτήριο 5€/άτομο). Σχεδόν 300 είδη ζώων και δεκάδες είδη μανιταριών φιλοξενούνται σε ένα χώρο 1100 τ.μ., όπως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. «Ένα τεράστιο έργο τέχνης», μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε αν θέλουμε  να πάρουμε μέρος στο Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα, που οργανώνει το Μουσείο Μανιταριών, και περιλαμβάνει: Κυνήγι τρούφας στο δάσος παρέα με  ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, Γευσιγνωσία Μανιταριών , μαγείρεμα και γεύμα τρούφο-μακαρονάδας,  μια  συγκλονιστική εμπειρία που πραγματοποιείτε στο  δάσος!

Συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας , ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούμε στην πανέμορφη πόλη του θεού Ασκληπιού και του Ληθαίου Ποταμού, αλλά και του Β.Τσιτσάνη και του Δ.Μητροπάνου,  διανυκτέρευση. 

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο & Κυνήγι  τρούφας (προαιρετικά- κόστος συμμετοχής 53€ – 2,5ωρες).

Ημέρα 3η Σάββατο 6/4 Τρίκαλα – Μετέωρα -Μέτσοβο –Οινοποιείο Αβέρωφ – Ιωάννινα :

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να δούμε από κοντά τα Μετέωρα, τα μοναδικά στον κόσμο ιδιαίτερα βράχια που μοιάζουν με θεόρατα γλυπτά & δεσπόζουν πάνω από την Καλαμπάκα.  Αφού  θα επισκεφτούμε την  Μονή Αγ. Στεφάνου, συνεχίζουμε για το Μέτσοβο και το Οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ» .  Το οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ» βρίσκεται στο χωριό του Μετσόβου σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Στα κελάρια του φιλοξενούνται πάνω από 1200 δρύινα βαρέλια, όπου ωριμάζουν τα κόκκινα κρασιά, ενώ στην κάβα του υπάρχουν σπάνιες συλλεκτικές φιάλες με κρασιά. Ακολούθως θα έχουμε επίσκεψη στην Πλατεία του Μετσόβου & ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο -μουσείο Λαϊκής τέχνης,  που στεγάζεται στο ανακαινισμένο Αρχοντικό Τοσίτσα. Αποτελεί δείγμα οργάνωσης και λειτουργίας παλαιού Μετσοβίτικου Αρχοντικού, και περιέχει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παλαιών αντικειμένων τεράστιας αξίας. Επίσης  μπορούμε να  δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, να ψωνίσουμε στα διάφορα τοπικά μαγαζιά τα περίφημα τυριά κλπ. (πχ το περίφημο τυρί «Μετσοβόνε»). Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα Ιστορικά Ιωάννινα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Κυριακή 7/4  Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια (Μονοδέντρι – Τσεπέλοβο):

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα όμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια, κτισμένα σε κλειστή ορεινή περιοχή, που άκμασε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Θα συναντήσουμε το Μονοδέντρι, τη γενέτειρα των Ριζάρηδων. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για το  Τσεπέλοβο, κεφαλοχώρι της περιοχής. Αναλόγως συνθηκών κ χρόνου θα δούμε και το Μοναδικό τρίτοξο πέτρινο γεφύρι στους Κήπους (Γεφύρι Πλακίδα), ένα από τα γνωστότερα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου, ένα θαυμάσιο δείγμα της υψηλής λαϊκής τεχνικής και αισθητικής της τότε εποχής το  οποίο έχει κηρυχτεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 5η Δευτέρα 8/4 Ιωάννινα – Καλπάκι – Ζαγοροχώρια(Αρίστη – Ράφτιγκ*- Βοϊδομάτης)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση με πρώτη στάση στο Ιστορικό χωριό Καλπάκι για ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία, χωριό που συνέδεσε τ΄ όνομά του με το «ΟΧΙ» του 1940 κατά την ιταλική επίθεση, που μ΄ επίκεντρο τα γύρω υψώματα, μετουσιώθηκε σε μία λαμπρή σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου (δωρεάν είσοδος), που ανεγέρθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εκθέματα – κειμήλια της Μάχης του Καλπακίου και όχι μόνο. Συνεχίζουμε για το Δυτικό Ζαγόρι, με στάση στην Αρίστη, παλιό κεφαλοχώρι της περιοχής. Εδώ (προαιρετικά-εξοδα ατομικά 35€) μπορούμε να συμμετέχουμε σε  ράφτιγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη. (διάρκεια 2-2,5ωρες περίπου), οι υπόλοιποι θα κάνουν βόλτα στο χωριό ή μπορούν να περπατήσουν τριγύρω στις άγριες ομορφιές του τόπου, και να απολαύσουν καφεδάκι στο παραδοσιακό χωριό. Στη συνέχεια αφού συναντήσουμε τους «τολμηρούς» που έκαναν το ράφτιγκ, συνεχίζουμε όλοι μαζί για το μεσημεριανό μας γεύμα σε ταβέρνα δίπλα στον υπέροχο Ποταμό Βοϊδομάτη!(έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Ελεύθερος χρόνος στα Γιάννενα, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η Τρίτη 9/4 Ιωάννινα – Νησάκι Κυρά Φροσύνης -Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου:

Μετά το πρωινό μας, προαιρετική βόλτα στα Γιάννενα και στο Νησάκι της Κυρά Φροσύνης με τα πλοιάρια της Λίμνης  Ιωαννίνων(προαιρετικάεισιτήριο 4€/άτομο με επιστροφή). Βόλτα στον παραδοσιακό πέτρινο οικισμό πάνω στο νησάκι , και επιστροφή στα Ιωάννινα, και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι. Εκεί θα ξεναγηθούμε από άτομο του Μουσείου, και θα μάθουμε οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από  την πρώτη  εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας, τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη θρησκεία. Θα  γνωρίσουμε τα είδη των  αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων την κοκκομετρία τους και  θα εντυπωσιαστούμε από τις 14.000 χρήσεις του! Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας,  με  προορισμό το  λιμάνι του  Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο μας για το Ηράκλειο.

Ημέρα 6ηΤετάρτη 10/4 Ηράκλειο:

Άφιξη νωρίς το πρωί στο  Ηράκλειο.

Ράφτιγκ στο Βοϊδομάτη!

*Η κάθοδος του ποταμού Βοϊδομάτη με ράφτινγκ είναι μια θαυμάσια εμπειρία, ιδανική για αρχάριους και οικογένειες. Η κάθοδος πραγματοποιείται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου, μέσα σε μια μεγάλη ποικιλία από βλάστηση, πλατάνια και κρυστάλλινα νερά σε τυρκουάζ χρώματα! Το rafting ξεκινά από το Γεφύρι της Αρίστης και τελειώνει μετά το πέτρινο μονότοξο Γεφύρι της Κλειδωνιάς. Τα 6 χλμ. της διαδρομής κυλούν χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις και δυσκολίες. Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής υπάρχει και το εξαιρετικά διασκεδαστικό πέρασμα ενός μικρού τεχνητού καταρράκτη, ως επιστέγασμα μιας συναρπαστικής ημέρας! Η διαδρομή είναι ιδανική για αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν τη δραστηριότητα του rafting, χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία. Η εταιρία που οργανώνει το ράφτιγκ προμηθεύει με τον κατάλληλο εξοπλισμό τους πελάτες της . 

Τοποθεσία αναχώρησης & επιστροφής

Αναχώρηση:  4/4 από  Ηράκλειο.
Επιστροφή:  10/4  στο Ηράκλειο.

Ώρα αναχώρησης

 7:30 από Λιμάνι Ηρακλείου

Περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια πλοίου ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ σε οικονομική θέση.
 • Μεταφορά & περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, με σύγχρονο κλιματιζόμενο τουριστικό Λεωφορείο.
 • 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο LITHAION HOTEL 3*στα Τρίκαλα με πρωινό.
 • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ALEXIOS 3* στα Ιωάννινα με πρωινό.
 • Ατομική Ασφάλεια σε τυχόν περίπτωση ξαφνικής ασθενείας η ατυχήματος (ισχύει ως ηλικία 70ετων).
 • Ο φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία.
 • Η Είσοδος στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ στο Μεσολόγγι.
 • Συνοδός/Αρχηγός του γραφείου από Ηράκλειο, Διόδια , Γέφυρα Ρίου, ΦΠΑ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Ατομικές αποδείξεις.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε Μουσεία, Αρχ.Χώρους , Rafting (35€), Κυνήγι Τρούφας(53€) ,Μουσείο Μανιταριών (5€) προσωπικά έξοδα , και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Επιβάρυνση ατόμου σε 4κλινη καμπίνα ΑΒ4 στο πλοίο + 30 € (και για τις 2 διαδρομές)

Απαράιτητος εξοπλισμός:

 • Ρούχα και παπoύτσια Άνετα.
 • Ομπρέλλα (για παν ενδεχόμενο)
 • Ταυτότητα
 • Θετική Διάθεση για το Ανοιξιάτικο Ταξίδι μας.
Προσοχή: Θέσεις Περιορισμένες!
Κρατήσεις με προκαταβολή 150€  &  Εξόφληση ως 24/3/24 
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!