fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Κυριακή 2/4 Εκδρομή στα Χωριά της ΝΔ Ρίζας του Ψηλορείτη!Γέργερη- Νίβρυτος–Ζαρός–Μονή Βαρσαμονέρου-Καμάρες–Σχολή Ασωμάτων

Τιμή
Από€17
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

6055

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

 • Ημερήσια εκδρομή στα Χωρία της ΝΔ Ρίζας του Ψηλορείτη
 • Κυριακή 2 Απριλίου 2023.
 • Τιμή 17 € / άτομο.
 • Πληροφορίες: 2810327909 & 6973050169
Η εκδρομή αναλυτικά

Γέργερη- Νίβρυτος–Ζαρός–Μονή Βαρσαμονέρου-Καμάρες–Σχολή Ασωμάτων

Ο Ψηλορείτης, ο πέτρινος γίγαντας της Κρήτης, σύνορο γης και ουρανού, διαφεντεύει με την άγρια ομορφιά του ολόκληρο το νησί. Ορεινά χωριά στην άκρη του γκρεμού, μοναδικά σπήλαια, εντυπωσιακοί καρστικοί σχηματισμοί, βαθύσκιωτα φαράγγια, μικρά οροπέδια και γυμνές αλπικές ζώνες συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.

Η οροσειρά της Ίδης, πιο γνωστή ως Ψηλορείτης, μας αποκαλύπτει μέσα από τις νεφελοσκέπαστες κορυφές του την Κρήτη σε όλο της το μεγαλείο. Τον μισό σχεδόν χρόνο είναι καλυμμένος με χιόνια, που λιώνοντας κατά την άνοιξη, τροφοδοτούν τα υπόγεια ποτάμια και τις βαθιές σπηλιές του με τεράστιες ποσότητες νερού. Η στιβαρότητα του τοπίου αποπνέει δωρικότητα και λεβεντιά πλήρως συνυφασμένες με τον χαρακτήρα των ανθρώπων που ζουν εδώ πάνω, κτηνοτρόφοι οι περισσότεροι. Ως γνήσιοι απόγονοι του Κρηταγενή Δία είναι φιλόξενοι, περήφανοι, αψείς, σκληροτράχηλοι αλλά με μια ψυχή ανοιχτή, ευαίσθητη και σοφή που αναζητά το βαθύτερο νόημα της ζωής στην απλότητα των πραγμάτων.  Από τους αρχαίους χρόνους και για πολλούς αιώνες αποτέλεσε ιερό τόπο λατρείας. Το ξακουστό σπήλαιο Ιδαίον  Άντρον  λίκνο του Πατέρα των θεών και των ανθρώπων Δία είναι αυτό που πρωτοχάρισε στο βουνό τόση δόξα και ιερότητα.

Μια σειρά από όμορφα χωριά περιτρέχουν τα ριζά του Ψηλορείτη, και διακατέχονται από όλη αυτή την ενέργεια του Ιερού βουνού, έχουν πολλά ιστορικά και λογής –λογής επιτεύγματα να μάθουμε, να ενημερωθούμε για την ιστορία και πολλές προσωπικότητες που γεννήθηκαν και έδρασαν εκεί στις διάφορες ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας, να θαυμάσουμε την αγέρωχη «αγριάδα» του ορεινού τοπίου τους.

Ο παλιός επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Ρεθύμνου «Ο Δρόμος της Ρίζας»  συνδέει αυτούς τους οικισμούς που βρίσκονται περιμετρικά του Ψηλορείτη. Μια διαδρομή που συνδέει ιστορικούς και πολιτισμικούς τόπους, ενδιάμεσα από ρεματιές, φαράγγια ελαιώνες και κυπαρίσσια. Στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη τα  Ανωγειανά Μητάτα, είναι τα εμβληματικά οικοδομήματα που εξακολουθούν να είναι τα ορεινά καταλύματα των ανθρώπων του βουνού.

Την Κυριακή αυτή λοιπόν  θα κάνουμε μια γύρα στα νοτιοδυτικά της Ρίζας,  μια και είναι δύσκολο σε μια ημέρα να περιδιαβούμε όλο τον Ψηλορείτη γύρω-γύρω !Ξεκινώντας από Ηράκλειο θα περάσουμε από το Ζαρό, στην εύφορη κοιλάδα με τα πλούσια νερά, με δίκτυο ύδρευσης πολύ ανεπτυγμένο από τα αρχαία χρόνια, όπου θα απολαύσουμε και το καφεδάκι μας, θα επισκεφτούμε τη Μονή Βαρσαμόνερου σε μια πανοραμική περιοχή κοντά στα Βορίζια, με απεριόριστη θέα στην πεδιάδα της Μεσαράς  Η μονή, από τις παλαιότερες στην Κρήτη. Στην ακμή της ήταν σπουδαίο κέντρο μελέτης συγγραμμάτων και είχε διάφορα μετόχια, ανάμεσα τους και η Μονή Βροντησίου  Ο πλούτος της αντανακλάται στις τοιχογραφίες της, από τα σπουδαιότερα δείγματα της Ενετοκρατίας στην Κρήτη.  Τα Βορίζια, που λόγω της ορεινής θέσης τους, διαδραμάτισαν βασικότατο ρόλο στη διάρκεια των Επαναστάσεων. Στη συνέχεια  περνάμε από Καμάρες, που εκεί κοντά βρίσκεται το Καμαραϊκό Σπήλαιο, τα μινωικά ευρήματα που βρέθηκαν εκεί  το καθιστούν ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά σπήλαια της αρχαιότητας στην Κρήτη. Θα συνεχίσουμε περνώντας από τη Λοχριά, Πλάτανο, το Αποδούλου, Νίθαυρη, Φουρφουράς  που έγινε πανελληνίως γνωστός τα τελευταία χρόνια λόγω του πολύ δραστήριου Δημοτικού Σχολείου του, περνώντας το Βιζάρι, θα κάνουμε στάση στη Σχολή Ασωμάτων, βυζαντινή μονή που  άκμασε στο τέλος της Ενετοκρατίας και Τουρκοκρατίας, ενώ στα μέσα του 20ου  αιώνα μετατράπηκε σε Γεωργική Σχολή. Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής για το μεσημεριανό μας (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Ηράκλειο, με θαυμάσιες εντυπώσεις από μια ιδιαίτερη και πανέμορφη μέρα που συναντηθήκαμε με μύθους του νησιού μας.

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Aπό  Ούλωφ Πάλμε  Ηράκλειο  (Google Map
(Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης) 

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

 • Μετακίνηση με σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ. 

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

 • Γεύματα ποτά ή  οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό. 

 

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!