fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Μονοήμερη εκδρομή, Κυριακή 11/12 Χρωμοναστήρι-Μαρουλάς-Ρέθυμνο!

Τιμή
Από€17
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

11457

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

 • Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
 • Χρωμοναστήρι-Μαρουλάς-Ρέθυμνο!
 • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
 • Τιμή Κατά ατομο: 17€
Η εκδρομή αναλυτικά

Αυτή την Κυριακή, ξεκινώντας από το Ηράκλειο θα πάμε στο ΧΡΩΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, που είναι 12χλμ από το Ρέθυμνο.  Στη διαδρομή περνάμε πάνω από το πανέμορφο Φαράγγι των Μύλων, ένα φαράγγι που τροφοδοτείται σχεδόν όλο το χρόνο με νερό από το κοντινό βουνό Βρύσινας και συντηρούσε άλλοτε μεγάλο αριθμό νερόμυλων για το άλεσμα σιτηρών. Μέχρι και την δεκαετία του 70 υπήρχε μέσα στο φαράγγι ομώνυμος οικισμός.

Το Χρωμοναστήρι έχει ανακηρυχθεί ως ιστορικός και διατηρητέος οικισμός , από τους σημαντικότερους ιστορικούς Οικισμούς του Ρεθύμνου. Έχει μια ιδιαίτερη ρυμοτομική, και χαρακτηριστική φυσιογνωμία, και με τους κουλέδες στην γύρω ορεινή περιοχή μαρτυρούν ότι ο οικισμός έπαιξε φρουριακό ρόλο. Το Χρωμοναστήρι μέχρι το 1299 ανήκε στον Βυζαντινό άρχοντα Γεώργιο Χορτάτζη και μετά παραχωρήθηκε στον Αλέξιο Καλέργη.

Σημαντικό μνημείο αποτελεί η βίλα CLODIO στα ανατολικά του χωριού, που αποτελούσε μέγαρο και θερινή κατοικία της αρχοντικής Ενετικής οικογένειας CLODIO. Στην Τουρκοκρατία το μέγαρο χρησίμευε σαν κατοικία Τούρκου Αγά. Σήμερα έχει ανακαινιστεί και στεγάζει μουσειακή στρατιωτική συλλογή – Στρατιωτικό Μουσείο , το οποίο και θα επισκεφτούμε με ξενάγηση από το Στρατιωτικό υπεύθυνο (δωρεάν Είσοδος). Εκεί μεταξύ των άλλων  μπορούμε να δούμε και  ιστορικά κειμήλια από το 1821 και μετά.

Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην πλατεία του χωριού , όπου βρίσκεται και η εκκλησία , και θα συνεχίσουμε για το ΜΑΡΟΥΛΑ, ένα επίσης  παραδοσιακό οικισμό, που κάθε του γωνιά σε ταξιδεύει μέσα στους αιώνες, στην ιστορία, και φυσικά στους θρύλους και τις ιστορίες που έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα τους αιώνες. Περπατώντας τα στενά καλντερίμια του χωριού αυτού , με το έντονο Βενετσιάνικο χρώμα, μπορούμε να δούμε Ενετικούς πύργους , αψιδωτές πόρτες &  πολλά άλλα όμορφα αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής εκείνης. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του χωριού είναι η Βρύση, η φυσική πηγή του Μαρουλά, που είναι ένα με τις στέρνες και τα υπεραιωνόβια πλατάνια!! Το σήμα κατατεθέν όμως  του χωριού, είναι οι δυο πύργοι. Ο μεγάλος έχει ύψος 14 μέτρα, τρεις ορόφους και έχει οπτική επαφή με την Φορτέτσα του Ρεθύμνου.

Θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής, και θα κατηφορίσουμε για το υπέροχο ΡΕΘΥΜΝΟ , όπου στις 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνα του θαυματουργού,  που εορτάζει την επόμενη ημέρα 12 Δεκεμβρίου. Η εκκλησία του είναι ένας μικρός σπηλαιώδης ναΐσκος που βρίσκεται σχεδόν στα θεμέλια , στη δυτική πλευρά του επιβλητικού κάστρου  της φορτέτσας στο Ρέθυμνο και πάνω από τη θάλασσα. Θα επισκεφτούμε το Ναό να ανάψουμε το κεράκι μας , και θα συνεχίσουμε λίγο παρακάτω για την παλιά πόλη του Ρεθύμνου όπου θα απολαύσουμε το απογευματινό καφεδάκι μας , και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο.

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης.

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με ιδιόκτητο σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

 • Το  Μεσημεριανό γέυμα σε Παραδοσιακή Ταβέρνα στο  Μαρουλά (με μενού) 13 ευρώ /άτομο.
 • Οτιδήποτε αναφέρεται  ως προαιρετικό. 
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!