fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας! – Πρόγραμμα του γραφείου μας 2024

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας
Από€10
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

6507

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

  • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
  • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
  • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

Συνοπτικό Πρόγραμμα - Χαιρετισμοί της Παναγίας 2024

 Η Παναγία είναι το περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο που τιμά ο ελληνικός λαός όπως αποδεικνύεται τόσο στις εκφράσεις επίκλησης όπως «Παναγία μου, Παναγία μου» ή «Παναγιά μου πρόφθασε..» κ.λπ. όσο και από την πλούσια υμνολογία καθώς και από το πλήθος των ναών που είναι αφιερωμένοι σ΄ εκείνη, όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση παρακαλεί συνέχεια τον Ιησού για τη σωτηρία του κόσμου.  Η Παναγία κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Χριστιανική διδασκαλία και πίστη, ενώ αποτελεί σεβάσμιο πρόσωπο και στο Ιαλάμ.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του Γραφείου μας

  • Μετά από κάθε ακολουθία, θα  υπάρχει χρόνος για ένα Τσάι ή  Δείπνο σε  κοντινή περιοχή (έξοδα Ατομικά).
  • Για τις ώρες αναχώρησης,  θα υπάρξει προσωπική ενημέρωση σε κοντινότερες  ημερομηνίες.

Ά Στάση Παρασκευή 22 Μαρτίου - Ιερά Μονή Βιδιανής !

Νωρίς το  Απόγευμα,  αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη  Μονή Βιδιανής  όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή σύντομη  στάση για το  καθιερωμένο μας Τσάι ή Δείπνο  σε  παραδοσιακή  ταβέρνα  του  Λασιθίου. Επιστροφή  στο Ηράκλειο το  βραδάκι. 

΄΄Β Στάση Παρασκευή 29 Μαρτίου - Ιερά Μονή Αγκαράθου !

Η Μονή Αγκαράθου βρίσκεται 23χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου σε μια κατάφυτη θέση σε υψόμετρο 538μ κοντά στην Επισκοπή Πεδιάδος.  Το μοναστήρι, ειδικά κατά την Ενετοκρατία, ήταν από τα πλουσιότερα στην Κρήτη με αποτέλεσμα να αποκτήσει ως μετόχια πολλές μικρές και μεγάλες μονές. Κατά την παράδοση, η Αγκάραθος θεωρείται ως «η πρώτη στην τάξη» μονή του νησιού. Το όνομα Αγκάραθος οφείλεται στο φυτό αγκαραθιά (Phlomis fruticosa), κάτω από το οποίο λέγεται ότι βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στο σημείο όπου κτίστηκε αργότερα το καθολικό. Μπροστά στο ιερό του ναού υπάρχει σήμερα μια ροδιά κάτω από την οποία οι μοναχοί κρατούν αναμμένο στον κορμό της ένα καντήλι. Η ιερή ροδιά λέγεται ότι είναι η αρχική αγκαραθιά την οποία μπόλιασαν οι μοναχοί της εποχής, με αποτέλεσμα να μετατραπεί θαυματουργώς σε δένδρο.

Νωρίς το  Απόγευμα,  αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη Μονή Αγκαράθου  όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή σύντομη  στάση για το  καθιερωμένο μας Τσάι ή Δείπνο  σε  παραδοσιακή  ταβέρνα της  Επισκοπής. Επιστροφή  στο Ηράκλειο το  βραδάκι.

Γ΄ Στάση Παρασκευή 5 Απριλίου - Ιερά Μονή Παλιανής!

Το γυναικείο μοναστήρι της Παλιανής χτίστηκε κατά την πρώτη βυζαντινή περίοδο και συναντάται με τα ονόματα Παλαιά, Πάλαι και Πάλα, από όπου προήλθε και η σημερινή του ονομασία. Η εκκλησία με την σημερινή της μορφή ξεκίνησε να χτίζεται το 1826, στο σημείο όπου υπήρχε εγκαταλελειμμένος ναός. Το μοναστήρι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους Τούρκους κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 και είχαν σφαγιαστεί οι μοναχές. Η μόνη που κατάφερε να επιβιώσει ήταν η μοναχή Παρθενία, η οποία συνέδραμε για την ανοικοδόμηση του ναού. Το μοναστήρι είχε μπει στο στόχαστρο των Τούρκων κι έτσι το 1866 το έκαψαν και κατέστρεψαν ή πούλησαν τις εικόνες. Η παράδοση αναφέρει ότι στην ρίζα της μεγάλης μυρτιάς που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του ναού, βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.  Η εικόνα περικλείεται στον κορμό της μυρτιάς και μπορούν να την δουν μόνο παιδιά, όπως λέγεται. Η «Αγία Μυρτιά», όπως ονομάζεται το δέντρο, θεωρείται ιερό δέντρο και τα φύλλα της χρησιμοποιούνται για κάπνισμα, αφέψημα και φυλακτά, καθώς πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Ο ναός της μονής είναι τρίκλιτος και είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, στον Άγιο Παντελεήμονα και στους Τρεις Ιεράρχες. Επίσης, βόρεια του κεντρικού ναού βρίσκεται το παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων. Το μοναστήρι δεν είναι κοινοβιακό και οι μοναχές ζουν από τα υφαντά που φτιάχνουν οι ίδιες και τα διαθέτουν στην μόνιμη έκθεση που βρίσκεται εντός της μονής.

Νωρίς το  Απόγευμα,  αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη Μονή  Παλιανής  όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή σύντομη  στάση για το  καθιερωμένο μας Τσάι ή Δείπνο  σε  παραδοσιακή  ταβέρνα της   Περιοχής. Επιστροφή  στο Ηράκλειο το  βραδάκι.

Δ' ΣτάσηΠαρασκευή 12 Απριλίου - Μονή Καλυβιανής !

Η γυναικεία κοινοβιακή μονή της Παναγίας Καλυβιανής βρίσκεται στο 60ο χλμ της οδικής αρτηρίας Ηρακλείου Τυμπακίου.  Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 80 μέτρων και υπάγεται στο δήμο Φαιστού.Η τρίκλιτη εκκλησία του μοναστηριού είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο, τον Ευαγγελισμό και την Κοίμηση της Θεοτόκου.Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν χτιστεί αρκετά οικοδομήματα, καθώς στο μοναστήρι στεγάζονται πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, στεγάζεται Ορφανοτροφείο «Στοργή της Παναγίας», Γηροκομείο «Οι Άγιοι Δέκα», Κέντρο εφηβικής προστασίας «Η Αγία Σκέπη», Παιδική προστασία «Η Θεοτόκος». Επίσης, στο μοναστήρι λειτουργούν εργαστήρια Ιεροραπτικής, Αγιογραφίας, Υφαντικής, Μουσείο Εκκλησιαστικού και λαογραφικού τύπου, δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο για τα παιδιά των ιδρυμάτων και της γύρω περιοχής, καθώς και κατασκήνωση στον Κόκκινο Πύργο για τις διακοπές των παιδιών των ιδρυμάτων.

Νωρίς το  Απόγευμα,  αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη Μονή  Καλυβιανής  όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή σύντομη  στάση για το  καθιερωμένο μας Τσάι ή Δείπνο  σε  παραδοσιακή  ταβέρνα της   Περιοχής. Επιστροφή  στο Ηράκλειο το  βραδάκι.

 

Ακάθιστος Ύμνος Παρασκευή 19 Απριλίου - Ιερό Ησυχαστήριο των Εισοδίων της Θεοτόκου!.

Η Μονή Ροδιάς είναι γνωστή ως Ιερό Ησυχαστήριο των Εισοδίων της Θεοτόκου.  Το χωριό Ροδιά (ή Ρογδιά) βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μ. στην πλαγιά της Μαρμαροκεφάλας, 16 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου. Πρόκειται για γυναικείο κοινόβιο που ιδρύθηκε το 1990 από τον Μητροπολίτη Νεκτάριο Παπαδάκη. Η έκταση του μοναστηριού (7 στρέμματα συνολικά) ανήκε στην Αγάπη Σμπώκου, η οποία την δώρισε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης με σκοπό τη δημιουργία της Μονής. Στο κέντρο της αυλής του μοναστηριού διακρίνεται ο ιερός ναός της Παναγίας, γύρω από αυτόν τα κελιά των μοναχών (διώροφα αψιδωτά), οι ξενώνες και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Ο μικρός μονόκλιτος ναός είναι αιγαιοπελαγίτικου ρυθμού και γιορτάζει την 21η Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Νωρίς το  Απόγευμα,  αναχώρηση  από  το  Ηράκλειο για τη Μονή  Εισοδειών της Ρογδιάς όπου θα παρακολουθήσουμε την  ακολουθία των  Χαιρετισμών.  Στην  επιστροφή σύντομη  στάση για το  καθιερωμένο μας Τσάι ή Δείπνο  σε  παραδοσιακή  ταβέρνα Αλωνάκι, στη  Ρογδιά.  Επιστροφή  στο Ηράκλειο το  βραδάκι.

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2810327909 & 6973050169
Τιμή κατά άτομο: 10 ευρώ.
Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα, με σύγχρονο κλιματιζόμενο τουριστικό Λεωφορείο.
  • Συνοδός/Αρχηγός του Γραφείου μας ,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ
Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!