fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Ημερήσια Κυριακή 26 Νοεμβρίου Μοχός – Μονή Κεράς – Οροπέδιο, Σπήλαιο Ψυχρό – Κράσι!

Τιμή
Από€17
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

5464

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

 • Μονοήμερη εκδρομή Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.
 • Μοχός - Μονή Κεράς - Οροπέδιο, Σπήλαιο Ψυχρό - Κράσι!
 • Τιμή κατ' άτομο: 17 €
 • Συμμετοχές - Πληροφορίες: 2810327909, 6973050169
Δείτε αναλυτικά

Αναχώρηση το πρωί  με κατεύθυνση το Οροπέδιο Λασιθίου. Πρώτη μας στάση στην πλατεία του Μοχού, για το πρώτο καφεδάκι της ημέρας στα καφενεδάκια αλλά και την γνωριμία μας με τον όμορφο οικισμό .

Ο Μοχός είναι ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 400μ Σημείο αναφοράς είναι η δεντροφυτεμένη και πλακόστρωτη πλατεία του, η οποία περιτριγυρίζεται από    καφενέδες , ταβέρνες , εμπορικά καταστήματα, μια παλιά εκκλησία και μικρά παραδοσιακά σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για να χαλαρώσουμε  στο  ήρεμο τοπίο , η να περπατήσουμε σρα γραφικά δρομάκια του χωριού ή ακόμα και να επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μοχού το οποίο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο και πετρόκτιστο οίκημα , με χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικής του 16ου αιώνα. Οι προσπάθειες δημιουργίας του Μουσείου ξεκίνησαν το 1976 από ντόπιους ,με σκοπό να αναδείξουν και να προβάλουν τα στοιχεία της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου.  Το μουσείο χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες. Στο ισόγειο εκτίθεται το Κρητικό παραδοσιακό σπίτι και στον πάνω όροφο παρουσιάζονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης των παλιών εποχών.  Συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Κεράς Καρδιώτισσας , όπου την συναντάμε  σε μια κατάφυτη περιοχή της Βόρειας Δίκτης.   Από το μοναστήρι έχουν πάρει το όνομα τους και οι οικισμοί Κάτω Κερά και Άνω Κερά. Στη διάρκεια των Κρητικών Επαναστάσεων ήταν το επαναστατικό κέντρο της Ανατολικής Πεδιάδας, Σήμερα  λειτουργεί ως γυναικεία μονή. Η μονή συνδέεται με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από την οποία παίρνει και το όνομα της. Η εικόνα αναπαριστά την Παναγία την Καρδιώτισσα , τη βρεφοκρατούσα Παναγία , η οποία κρατάει το βρέφος Ιησού στην αριστερή αγκαλιά της ,πίσω από την καρδιά. Αφού μάθουμε την ιστορία του μοναστηριού από τις φιλόξενες μοναχές, και προσκυνήσουμε  την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, θα μεταφερθούμε στο οροπέδιο Λασιθίου,  σε μια από τις λίγες περιοχές της Μεσογείου με μόνιμους κατοίκους και υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. Περιβάλλεται από το όρος Δίκτη  και 18 γραφικά χωριά, τα οποία διατηρούν ακόμη της ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Επόμενος σταθμός μας είναι το χωριό Ψυχρό., όπου εκεί μπορούμε  να επισκεφθούμε το Σπήλαιο Δικταίον με τους φανταστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, , το θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας & Λαογραφίας του Ορ. Λασιθίου, όπου βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 3,000 τμ.,.

Μετά από τις όμορφες εικόνες που θα πάρουμε από το Ψυχρό θα συνεχίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής όπου θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικό) και φυσικά πάντα με γνήσια κρητικά πιάτα . Το απόγευμα πριν την επιστροφή μας στο Ηράκλειο θα έχουμε ακόμη μία στάση στο Κράσι. Επιστροφή στο Ηράκλειο με γεμάτη ενέργεια και καλή διάθεση  για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας δυναμικά.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μετακίνηση με κλιματιζόμενο σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα , ποτά εισόδοι σε Μοναστήρια, ή οτιδήποτε προαιρετκό.

Αναχώρηση :

 Περίπου 7:30 μ.μ από Ηράκλειο. (η ώρα αναχώρισης καθορίζεται και επιβεβαιώνετε  την τελευταία εβδομάδα.) 

Στάσεις επιβίβασης: Ούλωφ Πάλμε 80 (Κρητικός Φούρνος) , Κνωσού  Μπεντεβί ,  Κνωσσού Δημοκρατίας ( έναντι Κητικο  Φούρνου) , Άγαλμα Ελ.Βενιζέλου, Χανιόπορτα, Καμίνα, Γιόφυρο.

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!