fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Ημερήσια εκδρομή, Μονή Απεζανών-Αγ.Δέκα- Αμπελούζος-Άγιος Θωμάς Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Τιμή
Από€14
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

6581

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

 • Μονή Απεζανών - Aμπελούζος - Αγ. Δέκα - Άγιος Θωμάς.
 • Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022
 • 14€ το άτομο.
 • Κρατήσεις : 2810327909 & 6973050169
Η εκδρομή αναλυτικά

Λόγω της ημέρας , Παραμονή του  Αγ.  Αντωνίου, θα πάμε μια Ημερήσια εκδρομή στο Ν.Ηρακλείου νότια του Ηρακλείου, στη Μονή του Αγίου Αντωνίου Απεζανών!!

Η μονή είναι κτισμένη στην περιφέρεια του χωριού Αντισκάρι, σε ένα χαμηλό υψίπεδο των  Αστερουσίων Ορέων( 440μ), από το σημείο αυτό ξεκινάει η μεγάλη κοιλάδα του Αντισκαρίου που καταλήγει στα Πλατιά Περάματα. Το μοναστήρι λειτουργεί ως ανδρικό και πιστεύεται ότι είναι αρχαιότερο του 16ου αιώνα, οπότε και υπάρχει έγγραφη αναφορά στη μονή. Ήταν κτισμένη με φρουριακή αρχιτεκτονική, αν και ο φρουριακός της χαρακτήρας έχει υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις και προστατευόταν από τρεις πύργους με κανόνια.Το καθολικό της μονής, είναι τρίκλιτο, κτισμένο στη θέση παλαιότερου ναού του Αγίου Αντωνίου και ανακατασκευασμένο το 1837. Τα τρία κλίτη είναι αφιερωμένα στον Άγιο Αντώνιο (που εορτάζει την επόμενη ημέρα 17 Ιανουαρίου), στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος (6 Αυγούστου) και στους Τρείς Ιεράρχες (30 Ιανουαρίου). Το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο της εκκλησίας αντανακλάει τον πλούτο που είχε κάποτε η μονή, ενώ πιστεύεται ότι μια εικόνα του ανήκει στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (El Greco). Επίσης, στο μοναστήρι ανήκει η εικόνα του Αγίου Αντωνίου, έργο του Μιχαήλ Δαμασκηνού.

Αφού πιούμε το καφεδάκι μας στη γύρω περιοχή ,  Στη συνέχεια θα πάμε για το προσκύνημα των  Αγίων Δέκα, στην ευρύτερη περιοχή του ομόνυμου  χωριού, όπου και η εκκλησία της Αγίας Λίμνης.

 Η  μικρή όμορφη εκκλησία βυζαντινού ρυθμού,  βρίσκεται στη νοτιοδυτική μεριά του χωριού Άγιοι Δέκα, και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Αγίων Δέκα.  Σύμφωνα με την παράδοση, οι Δέκα Μάρτυρες, από τους οποίους έχει πάρει και το όνομα του το χωριό, μαρτύρησαν κατά την περίοδο των διωγμών που ξεκίνησε ο Ρωμαίος Έπαρχος Δέκιος το 250 μ.Χ. κατά των χριστιανών.  Η εκτέλεση τους έγινε σε μια περιοχή της Γόρτυνας που ονομαζόταν Αλώνιον, μέρος στο οποίο έγινε τελικά και η ταφή τους. Στον τόπο αυτό σχηματίστηκε μια μικρή λίμνη από τα νερά της βροχής, τα οποία, σύμφωνα με τους χωρικούς, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν θαύματα και να θεραπεύουν ασθένειες. Το 1902 ο τότε επίσκοπος Γορτύνης και Αρκαδίας ζήτησε την αποξήρανση της λίμνης και οι τάφοι των Αγίων που βρίσκονταν κάτω από τα νερά της αποκαλύφθηκαν.  

Στη συνέχεια στον  Aμπελούζο  σε παραδοσιακή ταβέρνα , στην υπέροχη πλατεία με τα πολλά αιωνόβια πλατάνια, θα απολαύσουμε κρητικές νοστιμιές(έξοδα ατομικά). Εκεί μέσα στα πλατάνια είναι κρυμμένη και μια βρύση, από την εποχή των Τούρκων, που ήταν και το υδραγωγείο του χωριού. Γύρω – γύρω η βρύση είχε γούρνες και οι γυναίκες έπλεναν τα ρούχα.  

Θα επακολουθήσει η επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για καφεδάκι στον Αγιο Θωμά, Το  χωριό με τα εξαιρετικά δείγματα λαξευτής αρχιτεκτονικής από  τα πανάρχαια χρόνια!  Στον  Αγιο Θωμά, συναντάμε Μινωικά πατητήρια, λαξευτούς ρωμαϊκούς τάφους και σπηλαιώδεις ναούς,  τα οποία  σε συνδυασμό με τους εντυπωσιακούς βράχους, τις φυσικές σπηλιές, τις Βυζαντινές Εκκλησίες και το καταπράσινο περιβάλλον συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικό στην Κρήτη.

Ακολουθεί η επιστροφή μας στο Ηράκλειο!!!

Προσοχή: Οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται παρακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις και πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών και τα μέτρα προστασίας  covid-19 που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όλοι, για να είμαστε ασφαλείς .

 • Απολύμανση των οχημάτων σε κάθε δρομολόγιο, πριν και μετά από αυτό.
 • Χρήση Αντισηπτικού από  όλους τους επιβάτες, κατά την είσοδο στο όχημα.
 • Οι επιβάτες  εισέρχονται στο  πούλμαν με επίδειξη Πιστοποιητικού Εμβολιασμού / Νόσησης ή Rapid Test 48 ωρών,  ενώ η Χρηση Μάσκας είναι  Υποχρεωτική.
 • Για την είσοδο επισκεπτών  σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους, Ταβέρνες, εστιατόρια, απαιτείται  Πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή  Νόσησης.
 • Η Πληρότητα του  Λεωφορείου είναι 85%.
Πανοραμική φωτογραφία του Αγίου Θωμά...

Πληροφορίες Αναχώρησης :

Ούλωφ Πάλμε  Ηράκλειο  (Google Map
(Θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα για την τελική ώρα αναχώρησης και τα σημεία επιβίβασης) 

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει

 • Μετακίνηση με σύγχρονο ιδιόκτητο λεωφορείο.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Η ανωτέρω τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:

Οτιδήποτε προαιρετικό, Φαγητά, ποτά, καφέδες.

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!