fbpx
el
+30 2810327909 info@365-tours.gr

Κρήτη – Καππαδοκία 7 αξέχαστες Ημέρες στη Γη των Θρύλων & των Προγόνων! 8 -14 Απριλίου 2024

Τιμή
Από€950
Ονοματεπώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Άτομα*
το μήνυμά σας (ή το προτεινόμενο πρόγραμμα)*
* Συμφωνώ με τους όρους συμμετοχής και τους όρους χρήσης.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

6197

Γιατί να οργανώσουμε εμείς την εκδρομή σας;

 • Γιατί σχεδιάζουμε για σας εκδρομές που δημιουργούν εμπειρίες ζωής στις καλύτερες τιμές.
 • Γιατί αγαπάμε και υποστηρίζουμε τον τόπο μας, αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον, τη φύση και την ιστορία μας.
 • Γιατί είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΕΟΤ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε απορία σας.

2810 327909
info@365-tours.gr

Περιγραφή Εκδρομής
Εκτύπωση Προγράμματος

Ηράκλειο – Καππαδοκία Αεροπορικό  Ταξίδι. 7 αξέχαστες Ημέρες στη Γη των Θρύλων & των Προγόνων!

8 – 14 Απριλίου!  Σμύρνη, Παμούκαλε, Ικόνιο, Προκόπι Καισάρεια, Αρχελαΐς, Περίστρεμμα, Καρβάλη, Άβανος, Uchisar, Καϊμακλί, Αφιόν!

 

Αναλυτικά το ταξίδι μας.

Ημέρα 1η Δευτέρα 8 Απριλίου Ηράκλειο - Σμύρνη - Ιεράπολη/Παμούκαλε:

Αναχώρηση από Ηράκλειο με τους συνοδούς μας στις 06:30 και άφιξη στην Σμύρνη με ναυλωμένη πτήση της Aegean! Επιβιβαζόμαστε στα λεωφορεία μας και αναχωρούμε (με στάση για έναν δυνατό καφέ κερασμένο από το γραφείο μας) προς την καταπληκτική Ιεράπολη/Παμούκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκαλε, το “Κάστρο από Βαμβάκι”, είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Richmond Pamukkale Thermal Resort 5* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 2η Τρίτη 9 Απριλίου: Ιεράπολη/Παμούκαλε - Ικόνιο (393 Km):

Ξεκινάμε με καλό Καφέ και πρωινό από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές μας και μέσω μιας πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου, θα φτάσουμε στο Ικόνιο, την πόλη των αντιθέσεων που θεωρείται η Μέκκα της Τουρκίας. Θα περιηγηθούμε θαυμάζοντας πολλά μνημεία, φτάνοντας στο αρχαιολογικό μουσείο μετά το πάρκο Αλαντίν, θα δούμε τη γαλλική εκκλησία, το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά, και θα καταλήξουμε στο τζαμί Αλαντίν που χτίστηκε το 1220. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Anemon Konya Hotel 5* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 3η Τετάρτη 10 Απριλίου Ικόνιο - Προκόπι/Νεβσεχίρ (243Km):

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, παίρνουμε τις αποσκευές μας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την Καππαδοκία κάνοντας στάση στο μεγαλύτερο Καραβάν Σαράι της ανατολής το Σουλτάν Χάνι. Στην συνέχεια περνώντας από την πόλη Aksarayi, (Αρχελαΐς) πηγαίνουμε στην κοιλάδα Περίστρεμμα. Κατεβαίνουμε τα 365 σκαλοπάτια προς την κοιλάδα για να επισκεφτούμε της λαξευτές εκκλησίες που είχαν φτιάξει η χριστιανοί επιλέγοντας αυτή την περιοχή για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους. Μετά επισκεπτόμαστε την Καρβάλη την πατρίδα του Αγίου Γρηγορίου Ναζιανζηνού. Τελικός μας προορισμός το Προκόπι όπου θα μείνουμε για 3 βράδια.  Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Suhan Cappadocia Hotel & Spa 5* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 4η Πέμπτη 11 Απριλίου Προκόπι/Νεβσεχίρ - Καισάρεια (20 Km):

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την περιοχή! Υπόσκαφες εκκλησίες και απίστευτοι σχηματισμοί από πορώδη πέτρα που συναρπάζουν τον κάθε ταξιδιώτη. θα επισκεφτούμε το υπαίθριο μουσείο του Κοράματος και την ομώνυμη κοιλάδα (Goereme)των περιστεριών με τις 360 υπόσκαφες εκκλησίες και τις 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες.  Το Uchisar, την Άβανο, διάσημη για τα εργαστήρια κεραμικής και ειδών λαϊκής τέχνης πού είναι δίπλα στον Ποταμό Άλυ (το Κόκκινο Ποτάμι). Θα σταματάμε συχνά  για να τραβάμε φωτογραφίες με τις Νεραϊδοκαμινάδες. Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τοπικούς χορούς και Χορούς Oriental!  Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Suhan Cappadocia Hotel & Spa 5* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 5η Παρασκευή 12 Απριλίου Καισάρεια:

Μετά το πρωινό  επισκεπτόμαστε  την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής και στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Καισάρεια την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, Πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3.000 π.Χ. Είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τείχη του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά. Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τους ΔερβίσηδεςΔιαμονή με βραδινό φαγητό στο Suhan Cappadocia Hotel & Spa 5* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 6η Σάββατο 13 Απριλίου Καισάρεια- Αφιόν Καραχισάρ (544 Km):

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας και επισκεπτόμαστε το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Με διάφορες στάσεις θα φτάσουμε στο Αφιόν Καραχισάρ αργά το απόγευμα. Θα περπατήσουμε το Ουζούν Τσαρσι.  Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Afyon MCG Marble Hotel 4* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 7η Κυριακή 14 Απριλίου Αφιόν- Σμύρνη Αναχώρηση (330 Km):

Μετά το πρωινό μας με τις αποσκευές και με διάφορες στάσεις στον δρόμο επιστρέφουμε στην Σμύρνη. Εάν έχουμε χρόνο θα κάνουμε και μια περιήγηση της Σμύρνης και μετά πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για αναχώρηση για Κρήτη.

Η Τιμή:

 • Τιμή ανά ενήλικα: 950 € (σε δίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιο).
 • Early  Booking :  880€ για  Κρατήσεις έως 19 Φεβρουαρίου (σε  δίκλινο  τρίκλινο  δωμάτιο).
 • Μονόκλινο δωμάτιο + 200 €

 

Οι Πτήσεις:

 • 8/4/2024 Ηράκλειο – Σμύρνη   06:30 – 07:30   A3 4292
 • 14/4/2024 Σμύρνη – Ηράκλειο   22:20 – 23:20  A3 4293

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Αθήνα- Σμύρνη – Αθήνα- Ηράκλειο με Aegean Airlines
 • Μία χειραποσκευή έως 8kg και μία βαλίτσα έως 23kg ανά επιβάτη
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Μεταφορές με μοντέρνα κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει προγράμματος
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
 • Πρωινό με εξαιρετικό καφέ ή τσάι στην άφιξή μας στις 8 Απριλίου
 • Όλες οι εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με έμπειρους Ελληνόφωνους ξεναγούς
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και Covid-19
 • Έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας
 • Όλοι οι φόροι & Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό, εκδρομές, επισκέψεις, εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Προαιρετικές Εκδρομές και Δράσεις (όπως Αερόστατα, Βραδιά Δερβίσηδων)
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο / προαιρετικό, και έξοδα προσωπικά.

Σημείωση:

 • Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια (κατά προτίμηση) ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες και ημερομηνία έκδοσης κάτω της 15ετίας. Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.

Πολιτική Πληρωμών & Ακυρωτική Πολιτική:

 • Κρατήσεις γίνονται με προκαταβολή 250 € ανά άτομο. Εξόφληση έως 10 Μαρτίου.
 • Για ακυρώσεις έως 19  Φεβρουαρίου, επιστροφή του 100% της αξίας.
 • Για ακυρώσεις από 20 Φεβρουαρίου, 200€ ακυρωτικά
 • Για ακυρώσεις από 12 Μαρτίου, 100% ακυρωτικά
 • Απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα για κρατήσεις: ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων όπως αναγράφονται στις ταυτότητες/διαβατήρια, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail

 

Φωτογραφίες
1 επισκέπτες ειναι έτοιμοι να κάνουν κράτηση σε αυτή την εκδρομή τώρα!